MobilePay runder vild milepæl

Betalings- og overførselsapp'en, MobilePay, passerer 100 milliarder kroner i overførsler for 2019.

MobilePay runder vild milepæl

De fleste bruger efterhånden MobilePay. Det ses blandt andet på brugtmarkeder, som Den Blå Avis, hvor de fleste efterhånden modtager betalinger via app’en. Også flere og flere butikker tilbyder deres kunder at betale med MobilePay i stedet for de klassiske betalingsmidler.

Læs også: MobilePay runder enorm milepæl

Hos MobilePay kan man mærke den stigende succes. I år har den samlede sum for betalinger via app’en således passeret svimlende 100 milliarder kroner, og det er første gang, at MobilePay passerer et trecifret milliardbeløb.

MobilePay
QR-koder som denne er efterhånden at finde i de fleste butikker.

Ifølge MobilePay, er det især den øgede brug i butikker og webshops, som driver væksten. De betalte transaktioner er i kroner vokset med 60 procent gennem året, skriver MobilePay i en pressemeddelelse. Selskabet skriver desuden, at MobilePay ved sin fødsel udelukkende var en app til private overførsler. I dag kommer 38 procent af forbruget fra betalte transaktioner – altså køb i butik eller på nettet. Der er også kommet flere butikker til i 2019, der startede med cirka 120.000 butikker, som understøttede MobilePay. I dag er det tal steget til 140.000.

”MobilePay er i dag et betalingsmiddel, som danskerne benytter i alle betalingssituationer. Løsningen er blevet en central del af Danmarks betalings infrastruktur. Det forpligter. Vi er optaget af at fastholde brugervenlige løsninger, som samtidig er meget konkurrencedygtige på pris for de erhvervsdrivende,” siger Torben Gamst, direktør for MobilePay Danmark.

Black Friday gav rekordomsætning

MobilePays samlede betalinger gennem året vil ved udgangen af december have passeret 330 millioner. Det er en vækst på 50 millioner transaktioner sammenlignet med 2018. Målt i penge voksede overførslerne med 18 milliarder kroner til rekordbeløbet 102 milliarder kroner. November måned, med Black Friday som motor, satte ny all time high månedsrekord, idet antallet af transaktioner passerede 31 millioner, mens erhvervsomsætningen oversteg 3 milliarder kroner, skriver MobilePay i pressemedelelsen.

Læs også: MobilePay lancerer Box – Ny digital fælleskasse

”Trods stigende konkurrence fra internationale løsninger fortsætter den kraftige vækst, fordi danskerne bruger MobilePay mere og mere. I år er mange brugere også begyndt at anvende vores nye indsamlingsløsning, Box. Tidligt i 2020 kommer vi med en ny løsning, som vi ligeledes har store forventninger til,” siger Torben Gamst.

mobilepay box
Foto: Mobilepay

Stærkere vækst i Finland

Målt på procenter, så er væksten på MobilePays andet marked, Finland, endnu større. 7.000 nye finske virksomheder koblede sig på MobilePay i 2019, så antallet af
butikker og webshops nu overstiger 20.000. Andelen af betalte transaktioner steg fra 20 procent til 32 procent, og omsætningen i butikkerne steg med 300 procent.

”I Finland ser vi nu, at brugerne for alvor begynder at betale med MobilePay i butikker og webshops. Vores ambition om at blive den vindende finske løsning og stå stærkest muligt i Norden har fået yderligere vind i sejlene,” siger Claus Bunkenborg, CEO for MobilePay A/S.