Moto X-serien forsvinder ikke alligevel

Efter lanceringen af den modulære topmodel Moto Z tydede alt på, at Moto X-serien ville være fortid. Det er dog ikke tilfældet, forsikrer Motorola.

Moto X-serien forsvinder ikke alligevel

Ud over et helt nyt design og muligheden for at tilslutte et væld af smarte moduler på den topmodel fra det Lenovo-ejede Motorola fik topmodellen også det nye navn Moto Z i stedet for det tidligere Moto X, som har været i brug siden 2013.

Læs også: Lenovo lancerer Moto Z og Moto Z Force med smarte moduler

Da Lenovo ikke nævnte et eneste ord om Moto X-serien ved sidste uges event, tydede alt på, at producenten havde valgt at droppe Moto X-serien for at erstatte den med den nye Moto Z-serie med fokus på de nye MotoMods-moduler.

Motorola: Moto X-serien forsvinder ikke

Det pludselige skift af serienavn fik hjemmesiden Android Police til at rette henvendelse til Motorola for at blive klogere på, hvad strategien er med de forskellige serier:

“Moto X er i live. For nyligt blev Moto X Force rent faktisk lanceret i flere nye markeder rundt omkring i verden. Moto X og Moto Z deler nogle glimrende kvaliteter, men i sidste ende giver de forskellige oplevelser og gør vores portefølje mere robust for forbrugere, der leder efter den perfekte smartphone til at dække deres behov. Tech-interesserede forbrugere, der leder efter smartphones med flere nye oplevelser, vil vælge Moto Z og Moto Mods.”

Læs også: Lenovo lancerer Moto G4 og G4 Plus med forbedret hardware

Det ser altså ud til, at Moto X- og Moto Z-serien vil fortsætte side om side, hvor der naturligvis satses på den nye Moto Z-topmodel med de særlige bagsidemoduler. Det er svært at sige på nuværende tidspunkt hvilken plads Moto X-serien fremover får i Motorolas portefølje, da de billigere smartphones allerede er dækket godt ind med serierne Moto G og Moto E.

Måske vurderer Motorola, at der fortsat vil være plads til en ’normal’ Moto X-topmodel uden muligheden for at tilslutte de nye moduler, som vil være Moto Z-seriens salgsargument. En ting er i hvert fald sikkert: Moto X-serien forsvinder ikke lige foreløbig, som det ellers kunne tyde på i starten.