Nexus-rygter: Fingersensor med smart swipe – Ny blå farve

Hvert år er der store forventninger til Googles Nexus-lineup, og det gælder også i år. Spekulationer går nu på både en smart fingersensor og en helt ny farve.

Nexus-rygter: Fingersensor med smart swipe – Ny blå farve

I går blev vi præsenteret for den nye Galaxy Note 7, og således slutter en flere måneders lang strøm af rygter og spekulationer for en af de mest ventede Android-telefoner i år. Men der er mere i vente på Android-markedet i 2016.

Vi er især spændte på at lære mere om de næste Nexus-telefoner, som vil blive fremstillet af HTC og blive præsenteret hen mod slutningen af året. Og det ser ud til, at vi allerede nu kan blive klogere.

Ifølge Android Police vil de næste Nexus-mobiler, der går under navnene Marlin og Sailfish, have den samme fingerscanner på bagsiden, som de seneste Nexus enheder og samtidigt også får Huaweis smart-swipe funktion, der lader dig trække meddelelsescenteret ned via et swipe henover fingerscanneren.

Læs også: Nexus-nyt: Metal til Marlin – Plastik til Sailfish

“For at tjekke dine notifikationer kan du swipe ned på fingeraftrykssensoren på bagsiden af din telefon,” står der på billedet, som Android Police har fundet frem til fra opsætningen af den nye Nexus-mobil.

Nexus

Som nævnt er det noget, der allerede findes på f.eks. Huawei-mobiler, og forlydender går ligeledes på, at sidste års Nexus 5X og 6P, som også har en fingerscanner bagtil, også vil få tilføjet denne feature.

I første omgang går den dog til én eller måske begge af de to nye Nexus’er. For selvom designet på billedet umiddelbart ligner alt det, vi har set indtil nu, så er det ikke helt til at se, om der er tale om topmodellen Marlin eller den mere prisbevidste Sailfish.

Det vi dog kan se på billedet, er en meget speciel blå farve på mobilen, som faktisk er spået til at komme som en af de endelige muligheder. “Eletric Blue” skulle modellen angiveligt blive kaldt, og skulle blive en valgmulighed på både den store og lille udgave, skriver Android Police.

Se også: Googles Nexus-telefoner får eksklusiv hjemmeskærm

Det var et par af de seneste spekulationer om de kommende Nexus-mobiler, og vi vil naturligvis bringe mere nyt, som det kommer frem de kommende måneder. Nedenfor kan du i første omgang læse de foreløbige specifikationer, som vi forventer dem nu.

Foreløbige specifikationer på Nexus-telefonerne (Sailfish og Marlin)

Processor: Quad-core fra Qualcomm (820/821)
Skærm: 5″ (Sailfish) og 5,5″ (Marlin) QHD (1.440 x 2.560 pixels) AMOLED
Kamera: 12 megapixel foran, 8 megapixel bagpå
Lagerplads: 32 GB (Sailfish/Marlin) og 128 GB (Marlin)
RAM: 4 GB
Batteri: 2.770 mAh (Sailfish) og 3.450 mAh (Marlin)
Software: Android 7.0 Nougat
Andet: USB-C-port, Bluetooth 4.2, højttalere i bunden, fingeraftrykslæser bagpå
Pris: Endnu ukendt