Nordea vrager Swipp til fordel for Mobilepay

Betalingstjenesten mister en vigtig partner til Mobilepay.

Nordea vrager Swipp til fordel for Mobilepay

Swipp blev skabt af 71 danske banker og pengeinstittuter som en konkurrent til Danske Banks populære Mobilpay. Det samarbejde slår nu sprækker, for storbanken Nordea vrager nu Swipp til fordel for MobilePay, det skriver dr.dk.

Dermed får Swipp endnu sværere ved at indhente Mobilepay som danskerne foretrukne middel til mobilbetaling. Swipp tæller ifølge seneste opgørelse omkring 900.000 brugere, mens Mobilepay har rundet 3,2 mio. brugere.

Med Nordea i folden, vil Danske Bank ændre i app’en og fjerne ’Made by Danske Bank’-brandingen. Samtidig inviterer storbanken øvrige nordiske banker til at tilslutte sig MobilePay-løsningen.

”Vi åbner op for Nordea og andre nordiske banker. Jeg er sikker på, at vi sammen kan realisere ambitionen om at gøre MobilePay til den førende betalingsplatform i Norden,” siger bankdirektør i Danske Bank, Tonny Thierry Andersen til dr.dk.

Det betyder det for Nordea-kunder

Er du kunde hos Nordea, vil du fortsat kunne benytte din eksisterende Swipp-app, men banken vil opfordre kunderne til at skifte til MobilePay.

Nordea vil fremover kun investere i videreudviklingen af MobilePay, derfor kan et skifte fra Swipp på sigt være fordelagtigt.

Læs også:  Nu kan du betale dine regninger med MobilePay

Flere løsninger på vej

Mens Swipp trues af frafaldet, vil nye aktører øge konkurrencen om danskernes foretrukne betalingsløsning.

Nets, der varetager Dankortet, forventes snart at lancere en Dankort-baseret app til smartphonen. Ligeledes kan løsninger fra Samsung, Apple og Google også på sigt få en dansk debut.

Se også:  Betalingsappen Swipp kan nu bruges af alle