Nu breder Android Pay sig i Europa

Googles pendant til Apple Pay, som går under navnet Android Pay, lanceres nu i Polen som det andet europæiske land siden udgivelsen af betalingsløsningen.

Nu breder Android Pay sig i Europa

En dansk lancering af Android Pay ligger pludselig ikke så langt ude i fremtiden. Googles betalingsløsning er nemlig lanceret i endnu et europæisk land.

Indbyggere i Polen kan nu glæde sig over at kunne betale med Android-mobilen ved over 400.000 forskellige placeringer landet omkring, som i forvejen tager imod kontaktløse betalinger.

Dermed er det blot at låse telefonen op, holde den over chippen ved terminalen, og så er der betalt med det Mastercard, VISA-, kredit- eller debetkort, som er tilføjet i Android Pay-appen.

Læs også: Apple arbejder på at få Apple Pay til Europa

Da Android Pay blev lanceret i september 2015, var det kun tilgængeligt i USA. Sidenhen har Google åbnet op for flere lande såsom Singapore, Australien og Hong Kong. Storbritannien fik også adgang til Android Pay for to måneder siden som det første europæiske land, og med denne lancering af betalingstjenesten i Polen ser Google for alvor ud til at brede løsningen ud i Europa.

Også Apple arbejder på højtryk for at få sin betalingstjeneste, Apple Pay, ud til de europæiske lande. Tilbage i maj måned kunne Apples direktør, Tim Cook, meddele, at den amerikanske virksomhed har både Europa og Asien i kikkerten. I forvejen kan Apple Pay bruges i Frankrig, Rusland, Schweiz og Storbritannien.

Hverken Google eller Apple har dog meldt ud, om deres betalingstjenester er på vej til Danmark, men med det større fokus på Europa synes det ikke at være helt usandsynligt inden for en nærmere fremtid.