Nu breder RCS – afløseren til SMS – sig for alvor

Teknologien RCS, som afløser SMS over de kommende år, bliver for alvor lettere tilgængelig med et nyt initiativ fra Google og 29 Android-producenter.

Nu breder RCS – afløseren til SMS – sig for alvor

I de kommende år står SMS-teknologien over for at blive erstattet af den nye og mere funktionsrige standard kaldet RCS (Rich Communications Services).

Senest tog udrulningen af den nye beskedteknologi fart for en uge siden, da Telenor-koncernen offentliggjorde understøttelse af teknologien, som skal understøttes imellem alle teleselskaberne på samme måde som SMS. Her var Danmark blandt de understøttede lande.

Læs også: Telenor understøtter nu RCS, afløseren til SMS

Teleselskabernes understøttelse er dog kun den ene del af implementeringen af teknologien. Den skal også være let tilgængelig for slutbrugerne, og den del har hidtil manglet. Det gør Google dog nu noget ved.

Smartphoneproducenter bakker op om Googles RCS-app

I fællesskab med Google er 29 forskellige smartphoneproducenter blevet enige om at forudinstallere Googles beskedapp, ”Android Beskeder” (indtil i dag kaldet ”Messenger”), på alle kommende smartphones.

Foruden dette angives appen som standardapp til at sende og modtage beskeder, og dermed vil RCS-funktionerne for alvor nå ud til de forbrugere, der benytter et teleselskab, som understøtter teknologien. Listen over smartphoneproducenter, som nu inkluderer appen ’Android Beskeder’ med RCS-understøttelse, lyder:

LG BQ LeEco
Motorola Cherry Mobile Lava
Sony Archos Kyocera
HTC Condor MyPhone
ZTE Fly QMobile
Micromax General Mobile Symphony
HMD global (Nokia) Lanix Wiko

På listen er det værd at bemærke, at de største spillere på smartphonemarkedet slet ikke er til at finde på listen. Samsung har af uvisse årsager valgt ikke at inkludere Googles beskedapp – muligvis fordi teknologien implementeres i Samsungs egen app i en nær fremtid.

Apple har endnu ikke valgt at implementere RCS, og hvis det sker, bliver det ikke igennem Googles app, da den først og fremmest ikke findes til iOS, og Apple må også formodes at holde fast i sin egen besked-app. Andre store spillere som Xiaomi og Huawei er heller ikke at finde på listen.

Dog kan appen til enhver tid downloades fra Google Play, men den store forskel ligger naturligvis i, at teknologien helst skulle virke ud af boksen – hvilket endnu ikke kan siges at være tilfældet.

Flere teleselskaber understøtter nu RCS

Antallet af teleselskaber, der understøtter RCS, er i forbindelse med dagens nyhed også blevet forøget. For blot en uge siden var det kun teleselskaberne Rogers, Sprint og Telenor, som benyttede RCS via Googles platform kaldet Jibe, som understøtter den såkaldte universelle profil fra brancheorganisationen GSMA – med andre ord den officielle standard inden for teknologien.

I dag er nye teleselskaber kommet til: Kæmperne Orange, Deutsche Telekom og Globe er nu også klar med understøttelse af RCS, oplyser Google.

Læs også: Google vil erstatte SMS-teknologien med efterfølgeren RCS

Dermed kan du få glæde af funktioner såsom gruppechat, deling af højopløselige billeder og leveringsmeddelelser. Ligesom SMS kører RCS over dit telefonnummer og virker i teorien på tværs af platforme, men udnytter de mange muligheder, der er ved at kommunikere over internettet frem for 2G-nettet.

Historiens videre kronologi

Siden redaktionen publicerede denne fortælling er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 23/2/2017 havde vi dette at sige med sagen om Samsungs Exynos 8895 chip slippes løs – så vild er den – Historien kan du læse her. Se også seneste nyt om emnet her..