Nu kan du betale dine regninger med MobilePay

Danske Bank lancerer funktionen MobilePay Invoice, hvor du med det sædvanlige swipe lynhurtigt kan betale fakturaer sendt til dig i MobilePay-appen.

Nu kan du betale dine regninger med MobilePay

Det er i forvejen gjort markant nemmere at betale fakturaer, efter det er blevet muligt enten at scanne kodelinjen i flere bankers mobilapps eller at modtage dem i e-boks frem for på papir.

Danske Bank synes dog, at det kan gøres endnu nemmere. Derfor er tiltaget MobilePay Invoice netop blevet lanceret, som er bankens bud på en endnu nemmere og enklere løsning til at betale fakturaer og regninger på farten.

Læs også: Login med fingeraftryk i MobilePay nu ude til Android

Virksomheder kan mod et mindre gebyr per udsendte regning tilmelde sig Danske Banks nye løsning, som er udviklet med i forvejen udbredte fakturastandarder, sådan at det er nemt for virksomheder at tilpasse sit økonomisystem til MobilePay Invoice.

Ud over at det bliver markant nemmere, hurtigere og med langt færre indtastningsfejl for virksomheder ved udsendelse af fakturaer, vil de nu 3 mio. brugere af MobilePay også opleve en meget bedre oplevelse, når de sure regninger skal betales.

Når en regnes sendes ud, modtager du den lige som en hver anden anmodning øjeblikkeligt, hvor du kan se regningens beløb, hvem regningen er fra samt øvrige detaljer. Herfra er det blot at lave det klassiske swipe til højre, og så er regningen klaret. Lige som en normal regning kan du naturligvis også vente med at betale den frem til sidste betalingsdato, hvis pengebeholdning skulle være lav.

Læs også: Nu kan MobilePay let skifte mellem flere betalingskort

Når din regning er betalt, kan du se betalingen under Aktiviteter lige som alle andre betalinger og anmodninger, der foretages.

”Det er en ægte win-win løsning. Kunden får sin regning digitalt og betaler nemt og enkelt. Virksomheden vil ofte få pengene hurtigere retur og opleve færre rykkere og mindre behov for fejlsøgning ved afstemning af betalinger,” siger Lars Sjögren, chef for Transaction Banking i Danske Bank.

Testes hos de første virksomheder

Allerede nu er Danske Bank i fuld sving med at teste MobilePay Invoice sammen med de første virksomheder, Topdanmark og Gastech-Energi, mens alle andre virksomheder, der ønsker at benytte det smarte, nye system kan begynde at tage tjenesten i brug fra juni måned.

Læs også: Coop laver egen konkurrent til MobilePay og Swipp

”Rigtig mange af vores kunder er klar til at benytte elektroniske løsninger. Med MobilePays store udbredelse er løsningen perfekt til os, fordi vi kan sikre, at beløbet og referencen på betalingen altid bliver korrekt. Det vil gøre os mere effektive og vores kunder mere tilfredse, når de nu kan betale på farten,” siger Henrik Aksel Olsen, ansvarlig for digitale opkrævningsløsninger hos Topdanmark.