Nu kommer bilen på internettet

Bilfabrikanten Ford vil indbygge internet via 3G i bilen.

Nu kommer bilen på internettet

Ford vil gøre det muligt at surfe på internettet via en 3G-understøttet computer, der er placeret i instrumentbrættet på nogle af bilfabrikantens kommende modeller. Det skriver it-sitet Cnet.

Det er den amerikanske teleoperatør Sprint, som er samarbejdspartneren på 3G-forbindelsen, og browseren bliver leveret af den norske softwareproducent Opera.

– “Denne løsning vil gøre det muligt at forsyne Ford-ejerne med et virtuelt arbejdsmiljø, der giver adgang til al den vigtige information, de behøver på daglig basis,” siger Operas amerikanske vicepræsident, Rod Hamlin, ifølge Cnet.

Internetmuligheden er således en del af et helt minicomputer-koncept, som skal integreres i instrumentbrættet i et udvalg af Fords last- og varebiler.

I første omgang er det mobile tiltag rettet imod det amerikanske marked. Hvorvidt – og eventuelt hvornår – det vil komme til Europa, melder historien ikke noget om på nuværende tidspunkt.

Seneste tilføjelse i sagen

Sagen har udviklet sig. Siden vi kørte artiklen er der sket mere. Steen Jørgensen fastholdt sit fokus på emnet. Allerede d. 21/12/2021 bragte vi nyt i sagen med sagen om I 2022 kan Ford Mustang Mach-E køre op til 505 kilometer – Den finder du her. Emnet dækkes fortløbende af redaktionen. Aktuelle nyheder om Ford finder du her. .