Nu opdaterer Microsoft ikke længere Windows Phone 8.1

I dag stopper Microsoft med at holde Windows Phone 8.1 opdateret. Dermed sidder 74 % af alle ejere af Windows-mobiler med forældet software.

Nu opdaterer Microsoft ikke længere Windows Phone 8.1

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Det er ikke nogen hemmelighed, at Microsoft har opgivet at konkurrere med alle øvrige smartphoneproducenter. Både dets smartphone- og feature phone-afdeling blev nemlig frasolgt sidste år.

Heller ikke på softwarefronten ser situationen dog så god ud med en næsten ikkeeksisterende markedsandel på blot 0,3 % – og dagens nyhed gør ikke just situationen bedre. Microsoft har nemlig droppet al understøttelse af Windows Phone 8.1 fra og med i dag, skriver MSPoweruser.

Læs også: Microsoft stopper med at opdatere smartphones til Windows 10 Mobile

Microsofts hjemmeside fremgår det nemlig, at Windows Phone 8.1 holdes opdateret i mindst 36 måneder fra udgivelsen af styresystemet. Det var tilbage til den 24. juni 2014, og de 36 måneder er altså nu gået. På hjemmesiden oplyser Microsoft også, at it-giganten forpligter sig til at holde styresystemet opdateret frem til den 11. juli 2017, hvilket er i dag. I en note uddyber Microsoft:

”Microsoft vil gøre opdateringer tilgængelige for styresystemet, inklusiv sikkerhedsopdateringer, i mindst 36 måneder efter udgivelsen. Disse opdateringer vil være trinvise, hvor hver opdatering bygges oven på opdateringer, der kom før den. Kunder skal installere hver opdatering for at forblive opdaterede.”

Derfor er det altså med andre ord slut med softwareopdateringer til det efterhånden noget aldrende styresystem, som i 2015 blev fulgt op af Windows 10 Mobile. Microsoft har dog haft svært ved at brede styresystemet ud til forbrugerne af flere årsager.

Læs også: Microsoft trækker sig ud af smartphoneløbet

For det første har det været særdeles begrænset med nye telefoner, der er blevet solgt med Windows 10 Mobile. Microsofts to smartphones, Lumia 950 og Lumia 950 XL, blev ikke nogen videre succes, og når kun 11 eksisterende Nokia- og Microsoft-smartphones modtog opgraderingen til Windows 10 Mobile – ja, så efterlader det en stor del af Windows-brugerne med gammel software. Situationen bliver heller ikke bedre af, at Microsoft har fjernet muligheden for, at de resterende ejere af kompatible smartphones med Windows Phone 8.1 kan opgradere til Windows 10 Mobile.

Det betyder ifølge analyseinstituttet AdDuplex, at blot 20,3 % af telefonerne med Windows kører det nyeste Windows 10 Mobile, mens 73,9 % fortsat kører det gamle Windows Phone 8.1, som var Microsofts nyeste mobilstyresystem i perioden 2014-2015.

Seneste nyt om Mobilabonnement & telefoni