Nu ruller Windows 10 Mobile-jubilæumdopdateringen ud

Den store Jubilæumsopdatering til smartphones med Windows 10 Mobile ruller omsider ud. Se her nyhederne i opdateringen og find ud af, om din mobil får den.

Nu ruller Windows 10 Mobile-jubilæumdopdateringen ud

Hvis du har en smartphone – højst sandsynligt en Lumia – med Windows 10 Mobile installeret, ligger der med al sandsynlighed en stor opdatering klar til at blive installeret.

Den længe ventede Windows 10 Mobile-Jubilæumsopdatering er nemlig langt om længe klar. Det bekræfter Microsoft i en opdatering i et blogindlæg, hvor der i går blev tilføjet følgende:

”Windows 10 Mobile-Jubilæumsopdateringen er begyndt at rulle ud til Windows 10 Mobile”. For to uger siden lød det, at Windows 10 Mobile-Jubilæumsopdateringen ville rulle ud den 9. august, men startskuddet for den store opdatering blev altså i går en uge senere.

Læs også: Windows 10-Jubilæumsopdatering ude: Sådan får du den nu

Microsoft har endnu ikke selv bekræftet det, men ifølge hjemmesiden Windows Latest er det følgende liste af Lumia-smarthones, der får den store opdatering: Lumia 430, Lumia 435, Lumia 532, Lumia 535, Lumia 540, Lumia 635 (1 GB RAM), Lumia 640, Lumia 640 XL, Lumia 730, Lumia 735, Lumia 830, Lumia 930 og Lumia 1520. Derover får de to nyeste modeller Lumia 950 og Lumia 950 naturligvis også opdateringen.

Skulle din model ikke være på listen, kan du downloade appen Upgrade Advisor, som lynhurtigt kan fortælle dig, om din enhed er kompatibel med Windows 10-Jubilæumsopdateringen.

Her er nyhederne i den store opdatering

Selv om Jubilæumsopdateringen til Windows 10 Mobile ikke er lige så stor som på pc’er, er der fortsat tale om en stor opdatering. Først og fremmest er der sket store forbedringer af Cortana-assistenten, som dog ikke er tilgængelig i Danmark endnu. Cortana er samtidig markant mere intelligent og kan svare mere komplekse spørgsmål end tidligere, lige som der er kommet tættere integration mellem din Windows 10-telefon og -pc.

Jubilæumsopdateringen byder på en generel forbedring af brugerfladen med visuelle ændringer hist og her, bl.a. i indstillingerne. Edge-browseren er også forbedret og understøtter nu udvidelser. Menuerne handlingscenter og startmenuen er også blevet ændret i den nye opdatering.

Læs også: Windows 10 er nu størst i Danmark

Windows 10 Mobile-Jubilæumsopdateringen indeholder et væld af små ændringer og rettelser. På denne side kan du se den komplette liste af ændringer og nyheder, mens du i videoen nedenunder Windows Central nedenfor demonstrerer de nye ting i opdateringen i videoen herunder.

Se om du kan få Jubilæumsopdateringen

I Windows 10 Mobile er det, lige som alle andre styresystemer, ganske nemt at tjekke efter softwareopdateringer. Hvis du endnu ikke har fået en notifikation om, at en opdatering er klar, er det blot at vælge ‘Alle indstillinger’ i notifikationspanelet » ‘Opdatering og sikkerhed’ » ‘Opdatering af telefon’ » ‘Tjek efter opdateringer’.

Vær dog opmærksom på, at der kan opstå forsinkelser alt efter teleselskab og model.