Ny Samsung DeX feature: får fuld Linux-desktop

Samsungs dock til S8 og Note 8 telefonerne får mulighed for at køre Linux-styresystemet.

Ny Samsung DeX feature: får fuld Linux-desktop

Samsungs DeX-platform til S8 og Note telefonerne lærer sig nogle nye tricks. Ud over at fungere som sit eget økosystem til at afvikle Android-apps på som en desktop-maskine, arbejdes der nu på at få det regulære Linux-styresystem til at køre på Samsung telefonerne.

I en pressemeddelelse detaljerer Samsung, hvordan eksempelvis udviklere vil kun skifte sømløst fra en mobil til desktop-oplevelse – med alle de fordele som de mange Linux-applikationer bringer til en desktop-maskine samt ved at have fuldt tastatur, mus og et full-size display.

Med trækket ønsker Samsung samtidig at åbne op for desktop-gaming direkte fra mobilen i partnerskab med blandt andre Super Evil Megacorp’s Vainglory, Game Insight’s Survival Arena, Eric Froemling’s BombSquad og Netmarble’s Lineage 2 Revolution. Visse af spillene vil endda udnytte Vulkan-platformen for at sikre optimal spilydelse.

Læs også:  Samsung S8 sammen med DeX: Langt fra imponerende [TEST]

Samsung Galaxy Dex Linux
Denne Linux distro kører på en Samsung smartphone. Foto: Twitter@TizenHelper

Under udvikling

Samsungs tilpasning af Linux er fortsat på forsøgsstadiet, hvorfor kun betatestere kan afprøve funktionerne af endnu. Men allerede nu er Linux-distroen Ubuntu set fungere på det store lærred i samspil med en Samsung Galaxy-mobil med DeX-dock.

Ønsker du at prøve Linux til Galaxy af, kan du melde dig som testbruger på denne Samsung-side.

Se også:  Samsung DeX: Omdan Galaxy S8 til en fuldblods PC