Ny USB C standard kan redde din elektronik

Det vendbare USB C stik er rig på muligheder, men er ikke altid ufarlig at bruge. Software fra USB-IF konsortiet fjerner nu farerne.

Ny USB C standard kan redde din elektronik

Det praktiske, vendbare USB-C stik begynder så småt at vinde indpas i dagens elektronikmarked. Den nye standard skorter da heller ikke på fordele, ved at tilbyde lynhurtig opladning og dataoverførsel samt nye features.

Men den nye standard er ikke helt for for børnesygdomme, i værste fald kan tvivlsomme kabler futte din elektronik af. Det måtte en Google-ingeniør erfare på egen hånd, da hans Chromebook Pixel brændte sammen på grund af et tredjeparts USB-kabel som ikke levede op til specifikationerne.

For at imødekomme truslen fra billige kabler der ikke opfylder kravene, melder konsortiet bag USB-standarden, USB-IF, at USB-C fremover kan foretage et sikkerhedstjek af kablet inden der overføres strøm.

Den nye standard vil kræve både en firmware og software opdatering fra mobil og PC-producenter, hvilket kan betyde at visse af dine nuværende kabler ikke kan benyttes hvis de ikke opfylder kravene. Dette kan derfor ramme OnePlus 2 ejere, hvis kabler har vist sig, ikke at efterleve USB-C kravene.

Læs også: Mange USB Type C-kabler og -adaptere kan være farlige

OnePlus 2 USB Type C
USB-C kablet til OnePlus 2 har vist sig ikke at leve op til standarden

Kan også beskytte mod virus og malware

Sikkerhedstjekket vil ikke kun granske kablets strømbærende evner. Med USB-IF’s nye standard vil producenter også kunne beskytte deres enheder mod virus eller malwareangreb fra en inficeret USB-nøgle. Det skriver arstechnica.com.

Det vil også give tredjeparter lejlighed til at sikre, at kun tilladte enheder slutter sig til PC’en eller mobilen. Eksempelvis vil banker, eller andre virksomheder med behov for at sikre følsomme data, kunne opsætte deres PC’er til udelukkende at fungere sammen med USB-drev med en krypteret digital signatur.

Andre virksomheder har taget udfordringen med tvivlsomme kabler op på anden vis. Tidligere på måneden bandlyste e-handelsgiganten Amazon salg af USB-C kabler der ikke lever op til forskrifterne.

Læs også: Nu slås der ned på farlige USB kabler