OnePlus 3 får skarp konkurrence af ZTE Axon 7

Mød her OnePlus 3-udfordreren Axon 7 fra verdens 10. største producent ZTE, der for tiden indtager Europa med den skarpt prissatte topmodel.

OnePlus 3 får skarp konkurrence af ZTE Axon 7

Du har muligvis ikke hørt om hverken producenten ZTE eller telefonen Axon 7, men den er bestemt værd at rette blikket mod.

Den prisvenlige OnePlus 3-topmodel har nemlig fået selskab af en anden kinesisk udfordrer, der benytter samme opskrift som OnePlus: tidens bedste specifikationer til en knivskarp pris. Mød her den relativt nye topmodel fra den kinesiske producent, der nu har gjort europæisk entré.

Med topmodellerne OnePlus One, 2 og 3 har den lille producent sat tyk streg under, at det ikke er nødvendigt at ofre omkring 6.000 kroner på en smartphone med tidens nyeste specifikationer. Det er dog ikke kun OnePlus, der har tænkt i de baner.

Læs også: ZTE Nubia Z5 anmeldelse – God kinesisk maskinkraft [MOBILTEST]

ZTE er på disse breddegrader relativt ukendt af den simple årsag, at producenten ikke har solgt sine topmodeller her. Det har dog ændret sig med den i udlandet længe ventede model Axon 7, der sidst i maj måned blev lanceret. For knap to uger siden blev telefonen lanceret i Europa og er nu til i flere europæiske lande via Amazons webshop – helt præcist Frankrig, Tyskland, Italien, Spanien og Storbritannien.

Det gør pludselig telefonen langt mere interessant, for den 10. største smartphoneproducent, ZTE, er på jagt efter en højere markedsandele. I Europa er producenten allerede den femtestørste på trods af kun at have solgt de billigere telefoner på kontinentet.

Men det er altså slut nu, hvor de første europæere kan købe den vilde ZTE Axon 7, der også i fremtiden vil blive tilgængelig i flere lande. Om det inkluderer Danmark, vides endnu ikke.

ZTE Axon 7
Foto: ZTE

Spækket med tidens bedste mekanik

Hvad er det så, der gør Axon 7 så interessant, og som giver OnePlus 3 kamp til stregen? Først og fremmest er der tale om en smartphone, der tager sig ganske godt ud med unibody-designet udført i aluminium. På fronten ses to store HiFi-højttalere med Dolby Atmos Surround Sound, hvilket efterhånden er en sjældenhed i topmodeller.

På trods af de to højttalere er der klemt en 5,5” stor AMOLED-skærm med den høje QHD-opløsning ind i konstruktionen, der størrelsesmæssigt er meget lig OnePlus 3.

Mekanikken er yderst konkurrencedygtig med den altid hurtige Snapdragon 820-processor fra Qualcomm, 4 GB RAM og 64 GB lagerplads. Her trækker OnePlus 3 det længste strå med sine 6 GB RAM, hvorimod Axon 7 kan få yderligere lagerplads med et eksternt microSD-kort i den dobbelte SIM-kortholder.

Læs også: OnePlus 3-salget vil blive sat på pause i flere lande

På kamerafronten er Axon 7 udstyret med en højopløselig 20 megapixel sensor med en blænde på f/1.8, mens OnePlus’ 16 megapixel sensor har en blænde på f/2.0. På papiret kan Axon 7 altså lukke en anelse mere lys ind. Begge telefoner har optisk og digital billedstabilisering for helt stabile billeder og videoer. Foran sidder der på begge smartphones et 8 megapixel selfiekamera, hvor det her er OnePlus 3, der kan lukke en tand mere lys ind end Axon 7.

Også USB Type-C-porten har de to smartphones til fælles. Hvor OnePlus 2 benytter USB 2.0-standarden, er Axon 7 dog opdateret med den nyere USB 3.0-standard, der tillader hurtigere overførsel af data. OnePlus’ egen DASH Charge-teknologi er til gengæld Quick Charge 3.0-teknologien overlegen, lige som den også er væsentligt hurtigere end Samsungs ladeteknologi. Efter 30 minutter har OnePlus fået 63 % strøm, hvor Axon 7 ’kun’ når 50 %.

OnePlus 3 skuffede en smule med den reducerede batterikapacitet i forhold til forgængeren, der nu er røget ned på 3.000 mAh lige som de fleste af konkurrenterne. Her har Axon 7 dog den lille fordel af at have 250 mAh ekstra i kapacitet, om end det ikke betyder det store over en hel dags forbrug.

ZTE Axon 7
Foto: ZTE

Lige en tand dyrere end OnePlus 3

Prisen er ganske vigtig ved køb af en ny smartphone, og her imponerer de begge. Du får nemlig utroligt meget for pengene. OnePlus koster i Danmark 2.990 kroner, hvilket er under det halve af, hvad den nye Galaxy Note 7 koster.

For sammenlignelighedens skyld holdes den europæiske pris på OnePlus 3 op imod den tilsvarende europæiske pris på Axon 7. I Europa skal du af med 399 euro (2.970 kr.) for OnePlus 3, mens Axon 7 er en tand dyrere med et prisskilt på 450 euro (3.350 kr.). Dertil skal også medregnes, at Axon 7 som bekendt ikke er tilgængelig i Danmark endnu.

Den vil dog inden længe komme til salg i flere tyske elektronikkæder såsom Media Markt samt øvrige lande, og det er derfor ikke udelukket, at ZTE en skønne dag indtager det danske marked med denne OnePlus 3-udfordrer.

Det sidste nye i sagen

Siden vi publicerede denne historie er der kommet nyt om sagen. mobilsiden kørte videre med bolden. 10/8/2016 blev bolden spillet videre med artiklen; OnePlus 3 slår Samsung Galaxy S7 i hurtigopladning – Klik her. Seneste nyheder om Oneplus kan du læse her..