OnePlus bekræfter: OnePlus 6 får hak i skærmen

OnePlus har delt et billede, der viser, at OnePlus 6 får et iPhone X-lignende hak i skærmen. »Lær at elske udskæringen,« siger OnePlus' medstifter.

OnePlus bekræfter: OnePlus 6 får hak i skærmen

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Der har været store debatter om, hvorvidt OnePlus 6 får et hak i skærmen ligesom iPhone X eller ej. Et billede af bagsiden af OnePlus 6 blev i går lækket, som viste et radikalt anderledes design end Oppo R15 og vivo X21 UD, som OnePlus 6 ellers var forventet at blive baseret på.

Netop Oppo R15 og vivo X21 UD har nemlig et hak i skærmen ligesom iPhone X, men billedet af det anderledes OnePlus 6-design gav folk forhåbninger om, at fronten ikke ville blive magen til de to øvrige telefoner.

Læs også: evleaks afslører knivskarpt billede af OnePlus 6

Men, som et lækket billede også afslørede, så får OnePlus 6 altså et hak i skærmen, selv om bagsiden ikke ligner hverken Oppo R15 eller vivo X21 UD. Det bekræfter OnePlus over for hjemmesiden The Verge.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

OnePlus har allieret sig med The Verge – måske for at komme de mange kritikere i forkøbet – som har delt et billede, der viser et lille udsnit af fronten fra OnePlus 6. Her ses det, at der er en ”notch” – eller en udskæring i toppen af skærmen – ligesom i Oppo R15 og vivo X21 UD.

På billedet ses også, at der er en ny sensor foruden frontkameraet, som gemmer sig i dette hak – formentlig til ansigtsoplåsning. Der er også blevet plads til en lille højttaler på fronten til telefonsamtaler. På billedet ses det også, at der er en metalramme, hvilket stemmer overens med det billede, som Twitter-tipsteren evleaks delte i går.

Læs også: OnePlus 6 pris lækket – den bliver dyr

Derudover er der ikke meget mere at udlede fra billedet, andet end at OnePlus fortsætter med sine karakteristiske abstrakte baggrunde, og at ikonerne i statuslinjen holder sine vante pladser.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

OnePlus-medstifter: “Lær at elske udskæringen”

Noget tyder på, at Carl Pei – OnePlus’ medstifter – er bevidst om, at OnePlus-ejerne ikke er begejstrede for iPhone X-hakket. Hans Twitter-profil er i de forgangne uger blevet bombarderet med folk, som råder ham til ikke at lancere OnePlus 6 med netop denne skærm-”feature”, og i forbindelse med den seneste artikel fra The Verge skriver han i et tweet, at folk ”skal lære at elske udskæringen” i skærmen.

Om du kan lide det eller ej, så må du altså affinde dig med, at OnePlus 6 bliver en af efterhånden mange topmodeller, der får dette skærmdesign.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Sådan vil OnePlus 6 håndtere hakket i skærmen

Det kræver en del softwareændringer, når skærmen pludselig har et hæk i skærmen. Derfor har Carl Pei også oplyst The Verge, hvordan de griber designændringen an.

Hakket i skærmen vil helt præcist måle 19,616 x 7,687 mm og vil være mindre end det i iPhone X og større end i Essential PH-1. Carl Pei oplyser, at uret vil flytte plads fra højre til venstre side, og at hakket vil blive skjult, når videoer afspilles.

Carl Pei tilføjer, at det vil være muligt at navigere i softwaren ved brug af gestures – noget som OnePlus tidligere har udgivet som en funktion i betaudgaver af Android-softwaren. De forskellige gestures er meget inspireret af iPhone X, og han indrømmer da også, at Apple har været medvirkende til, at OnePlus også lancerede gestures.

Til sidst oplyser han, at den nye skærm i OnePlus 6 dækker 90 % af fronten.

Seneste nyt om Mobilabonnement & telefoni