OnePlus giver sig: Hakket i skærmen i OnePlus 6 kan skjules

Efter pres fra utilfredse OnePlus-fans giver producenten sig og vil gøre det muligt for brugere at skjule hakket i skærmen på den kommende OnePlus 6.

OnePlus giver sig: Hakket i skærmen i OnePlus 6 kan skjules

I sidste uge meldte både OnePlus’ medstifter, Carl Pei, og grundlægger, Pete Lau, ud, at det næste flagskib, OnePlus 6, får et iPhone X-lignende hak i skærmen. Samtidig skrev førstnævnte, at folk skulle ”lære at elske udskæringen”. Det faldt ikke i god jord hos de mange trofaste OnePlus-følgere, som havde håbet på, at producenten ikke fulgte i Apple, vivo og Oppos spor. Tweetet blev også senere hen slettet.

OnePlus forsøgte at komme meget af kritikken i forkøbet ved at dedikere en større forumtråd og et eksklusivt interview med The Verge for at argumentere for, hvorfor de mener, at udskæringen i toppen af skærmen er den bedste løsning, selv om det – efter alt at dømme – ikke er det, som OnePlus-brugerne ønsker.

Læs også: OnePlus bekræfter: OnePlus 6 får hak i skærmen

Det omdiskuterede hak i skærmen ser i hvert fald ud til at dele vandene, og det er muligvis gået op for OnePlus efter deres udmelding. Derfor er producenten nu kommet med en løsning på et problem, som ifølge mange slet ikke burde eksistere. I et forumindlæg oplyser Pete Lau i dag, at man har givet sig, og at producenten derfor vil udsende en softwareopdatering efter lanceringen af OnePlus 6, som gør det muligt at gøre den øverste del af skærmen sort (eller formentlig slukke de pågældende pixels, så området bliver sort). Dermed vil skærmen fremstå som en traditionel skærm.

Det er samme funktion, som allerede er til stede i Huawei P20-telefonerne, men denne mulighed var OnePlus ikke begejstret for, indtil OnePlus kunne fornemme, at der ikke var den store opbakning til hakket i skærmen.

”I de tidlige faser af udviklingen af OnePlus 6 overvejede vi en funktion, der gør området sort. På daværende tidspunkt besluttede vi os for ikke at tilføje funktionen. Vi ville fokusere al vores tid og ressourcer på at levere en exceptionel fuldskærmsoplevelse. Jeg mener stadig, at den bedste måde at opleve OnePlus 6 på, er ved at udnytte skærmens fulde potentiale,” skriver Pete Lau og tilføjer:

“For nyligt har mange brugere udvist interesse i at få en funktion, der gør området sort. Vi respekterer jeres feedback og vil gerne give alle muligheden for at vælge. Denne funktion vil gøre det muligt at gøre baggrunden ved underretningerr og statuslinjen sort. Funktionen vil blive tilføjet i en kommende softwareopdatering, som bliver udgivet efter lanceringen af OnePlus 6”.

Som du kan se på billedet øverst i artiklen, har vi på Mobilsiden.dk gjort et forsøg på at illustrere, hvordan OnePlus 6 kan komme til at se ud, hvis den øverste del af skærmen bliver gjort sort, men hvor ikoner fra statuslinjen stadig er placeret samme sted. Hvilken løsning er du mest til? Skriv meget gerne en kommentar nedenfor.