OnePlus lover: OnePlus 3 og 3T får Android O i år

Oven på lanceringen af OnePlus 5 lover producenten nu, at OnePlus 3 og 3T ikke er glemt (endnu). De to topmodeller får nemlig Android O i år, lyder det.

OnePlus lover: OnePlus 3 og 3T får Android O i år

Det er nu en uge siden OnePlus løftede sløret for den nye OnePlus 5-topmodel, og efter det meste hype har lagt sig, besluttede producenten sig for i går at arrangere en såkaldt AMA (ask me anything) på hjemmesiden Reddit, hvor brugere på Android-undersiden kunne stille syv af OnePlus’ medarbejdere spørgsmål.

Læs også: Frustrerede ejere: OnePlus har glemt OnePlus 2 og OnePlus X

Her faldt interessen ikke kun for den nye OnePlus 5, men lige så meget for dets tidligere smartphones, da der efterhånden er opstået en del kontrovers, når det omhandler OnePlus og deres tidligere smartphones. En bruger spørger direkte, om OnePlus 3 og OnePlus 3T er blevet glemt, nu hvor OnePlus 5 er kommet ud, og er derfor interesseret i at vide, hvordan fremtidsudsigterne ser ud i forhold til softwareopdateringer.

Til det lyder svaret fra OnePlus’ chef for Oxygen OS (OnePlus’ softwaretilpasning af Android-styresystemet), Bob C.: ”3/3T vil få Android O-opdateringen i løbet af året”.

Dermed kan de mange ejere af de to succesfulde smartphones fra OnePlus altså se frem til den endnu ikke færdigudviklede Android-version inden for et halvt år – i hvert fald hvis vi skal tro på OnePlus.

OnePlus 2

Lovede Nougat til OnePlus 2 – og droppede samme planer

Når OnePlus lover noget, skal det dog tages med et gran salt, for producenten har en noget broget historie når det kommer til at holde dets løfter angående softwareopdateringer.

Netop i disse uger har OnePlus været udsat for heftig kritik for at efterlade OnePlus 2 med gammel Android-software (Android 6.0 Marshmallow) efter kun et år. Sidenhen har OnePlus ad flere omgange lovet, at Nougat var på vej til telefonen – først i juni måned og senest i september måned. For nyligt kunne OnePlus dog oplyse, at OnePlus 2 ikke får flere softwareopdateringer. Modsat med OnePlus X, hvor processoren viste sig at være flaskehalsen, har der altså ikke været nogen undskyldning for ikke at opdatere OnePlus 2.

Sidste år havde OnePlus også lovet at opdatere OnePlus 3 og OnePlus 3T til Android 7.0 Nougat inden årets udgang, og det løfte forsøgte producenten at holde ved at udgive en betaudgave af softwaren på årets sidste dag – den 31. december. Det krævede dog, at brugerne skulle udskifte hele telefonens software manuelt, så der var altså ikke tale om en opdatering, der automatisk rullede ud.

Læs også: OnePlus 2 lades i stikken – får ikke Android 7 Nougat

OnePlus’ ikke alt for gode historik hvad angår løfter rejser naturligvis spørgsmålet om, hvor meget man skal lægge i det, når OnePlus endnu en gang kommer med et løfte om at opdatere – i dette tilfælde – OnePlus 5 med Android O inden for det næste halve år.

Carl Pei, som er medstifter af OnePlus, oplyser dog ved samme anledning, at OnePlus ønsker at forbedre sig på dette område: ”Vi er nødt til at vise, at vi er et godt firma at have at gøre med, og med alt det, der er sket, kan det tage lang tid for os at vinde tilliden tilbage hos nogle af dem, vi svigtede”, hvortil han svarer følgende til spørgsmålet om, hvorvidt OnePlus har tænkt sig at blive bedre til softwareopdateringer: ”Det er vores plan, men hellere vise det og ikke fortælle det”.