OnePlus på vej med ny og dyrere OnePlus 3T

Den kinesiske producent OnePlus arbejder på en ny, dyrere og endnu bedre smartphone kaldet OnePlus 3T. Nyhederne bliver en ny processor og et nyt kamera.

OnePlus på vej med ny og dyrere OnePlus 3T

Det er blot 4 måneder siden topmodellen OnePlus 3 blev afsløret. Snart er den dog allerede forældet, for alt tyder på, at en ny OnePlus 3T meget snart ser dagens lys.

OnePlus 3 er allerede en yderst konkurrencedygtig smartphone – særligt taget prisen i betragtning, men alligevel må den kinesiske producent synes, at der allerede er plads til forbedring. Derfor vil 3T-modellen ifølge en bruger på det kinesiske sociale medie, Weibo, udstyre den nye model med den seneste Snapdragon 821-processor fra chipproducenten Qualcomm.

Læs også: Mangel på AMOLED-skærme forsinker OnePlus 3 voldsomt

Dermed vil OnePlus 3T matche flere af de nyeste topmodeller, der kommer med samme processor – indtil videre Googles Pixel-telefoner, Xiaomi Mi Note 2, Mix5s/5s Plus og Asus ZenFone 3 Deluxe. Med denne processor vil OnePlus 3T yde 10 % bedre samtidig med at være 5 % mere strømbesparende end OnePlus 3.

Sony IMX398
OnePlus 3T får angiveligt samme Sony IMX398-sensor som Oppo R9s. Foto: Oppo.com

Udstyres med Sonys nyeste kamerasensor

Den anden store nyhed i OnePlus 3T er, ifølge rygterne, et nyt kamera bestående af Sonys helt nye IMX398-sensor. Opløsningen er fortsat på 16 megapixel som IMX298-sensor i OnePlus 3, men der er nu en blænde på f/1.7 i stedet for f/2.0, som vil give bedre billeder i mørke omgivelser. Det skyldes, at sensoren rent fysisk er større: 1/2,3″ (1,1 cm) frem for 1/2,8” (0,9 cm) betyder, at hver pixel nu måler 1,55 µm modsat 1,12 µm i den nuværende OnePlus 3. Lysindtaget er dermed markant større.

Sony-kamerasensoren er så ny, at oplysningerne om den fortsat er ganske sparsomme. Ud fra OPPOs nylige lancering af topmodellerne R9s og R9s fremgår det dog, at sensoren kan indtage 40 % mere lys end andre kameraer med en blænde på f/2.2. Ligeså skulle der være dobbelt fasedetektion, så sensoren kan fokusere endnu hurtigere end tidligere teknologier med fasedektion-autofokus.

Læs også: Qualcomm lancerer Snapdragon 821: 10 % hurtigere end 820

Kameraet i OnePlus 3T tegner altså til at blive ganske lovende, og netop kameraet er et område, hvor der ifølge firmaets medstifter, Carl Pei, er plads til forbedring. I et interview med hjemmesiden XDA-developers, som bl.a. omhandler kameraet i OnePlus 3, lyder det:

‘Vi har foretaget mange forbedringer af OnePlus 3… fremover vi vil være kendt for rent faktisk at have et af de bedste kameraer, så du vil også se os forbedre os der.’

Her kan der meget vel være tale om netop OnePlus 3T. I samme interview blev Carl Pei spurgt ind til den reviderede OnePlus 3, der har været snak om i de forgangne uger. Her lød svaret:

”(Smågriner) Det er nødt til at vente til en anden gang! På et senere tidspunkt kan vi snakke om andre ting…! Dette interview handler mere om software, og på et andet tidspunkt kan vi snakke om andre ting…,” hvorefter svaret til et opfølgende spørgsmål lyder: ‘Vi har måske noget’.

Twitter-tipster: OnePlus 3T bliver 600 kroner dyrere

Som det efterhånden snarere er reglen end undtagelsen, ligger Twitter-tipsteren evleaks endnu en gang inde med oplysninger om kommende produkter.

I et tweet skriver han på lidt kryptisk vis, at OnePlus er på vej med en OnePlus 3T og at den i korte træk vil blive en $80 dyrere OnePlus 3. Det er cirka en femtedel af prisen på en OnePlus 3, som 3T-modellen bliver dyrere. En mulig dansk pris på OnePlus 3T vil derfor lyde i omegnen af 3.599 kroner.

LCD-skærm i stedet for AMOLED?

For to uger siden forlød det, at en revideret udgave af OnePlus 3 ville gå under navnet 3S, som altså sidenhen har vist sig at være OnePlus 3T. Nyheden heri var dog, at den angiveligt vil komme med en LCD-skærm i stedet for AMOLED-skærmen, der sidder i den nuværende OnePlus 3.

Det skulle være som reaktion på de mange ugers forsinkelser, der har været og stadig er på OnePlus 3 på grund af en magel på AMOLED-skærmpaneler. Nye kunder er nemlig stormet til OnePlus efter Samsungs fiasko med Note 7 og de høje priser på Googles Pixel-telefoner samt den manglende tilgængelighed af disse.

Læs også: Rygte: Næste års iPhone får kurvet OLED-skærm

Medstifteren, Carl Pei, gav dog udtryk for, at AMOLED er at foretrække frem for LCD, lige som han også udtalte, at OnePlus vil ’holde fast ved Optic AMOLED-skærme længe endnu’. Det udelukker dog ikke, at OnePlus denne ene gang gør en undtagelse for at komme de lange leveringstider til livs.