Pokemon GO sprænger global omsætningsrekord

Pokémon-jagt er en god forretning - på bare 7 måneder har selskabet bag spillet omsat for 7 mia. kroner.

Pokemon GO sprænger global omsætningsrekord

Den virtuelle jagt på Pokémon-karaktererne skriver sig ind i historiebøgerne. Syv måneder efter lanceringen har sommerens ultimativt største spilhit slået en misundelsesværdig omsætningsrekord.

Pokémon Company, selskabet bag det populære Pokémon GO-spil, kan nu tælle sin første milliard i omsætning – vel at mærke en milliard i amerikanske dollars, svarende til knap 7 mia. kroner. Det skriver business.dk.

Se også:  Pokémon GO: Hurtigste app til at tjene 1 milliard dollars

Rekordomsætningen er historisk, da den udgør den største omsætning for et nyt selskab nogensinde – uanset branche.

Efter en eksplosiv vækst i sommermånederne, er det spillets in-app køb, de såkaldte ’micro-transactions’ der er årsagen til succesen. I dag er den daglige omsætning på omkring 2 mio. dollars dagligt – en sjettedel af det maksimale niveau på 18 mio. dollars dagligt i spillet allermest populære dage.

Siden er Pokémon-jagten aftaget, med færre aktive brugere og downloads af spillet. I store dele af verden er den virtuelle jagt forsat åben. Spillet fik senest debut i det store Indiske marked i december. I Kina er spillet fortsat ikke tilgængelig, da den underliggende Google Maps-teknologi der er banlyst.

Læs også:  Nye Pokémons slippes løs i dag