Priserne på mobilt bredbånd vil ikke stige

Der er ingen grund til at frygte danske prisstigninger på mobilt bredbånd, selv om de svenske teleselskaber hæver prisen.

Priserne på mobilt bredbånd vil ikke stige

Som resultat af en aggressiv priskrig er priserne på mobilt bredbånd i Sverige faldet til et historisk lavt niveau. Ifølge it-sitet idg.se taler de svenske teleselskaber derfor om, at det er nødvendigt at lade priserne stige for at gøre mobilt bredbånd til en lønsom forretning.

Herhjemme er der imidlertid ikke nogen grund til at frygte prisstigninger. Således afviser en række af telebranchens centrale aktører, at danskerne vil komme til at betale mere for deres mobile bredbånd.

Ifølge teleanalytiker John Strand fra Strand Consult har de danske priser endnu ikke nået bunden.

– “Vi er slet ikke i priskrig endnu. Prisniveauet i Danmark ligger ganske fornuftigt, i forhold til hvor vi kommer hen. Vi kommer længere ned. Helt klart,” siger John Strand til Mobilsiden.dk

Sonofons pressechef, Peter Glüsing, vurderer ligeledes, at det danske marked er i en anden situation end det svenske.

– “Lige nu er trenden, at priserne er på vej ned, så prisstigninger er ikke noget, vi kommer til at se,” siger Peter Glüsing.

Flatrate vil ikke blive meget billigere

Inden for det seneste års tid er der kommet en del flere aktører på markedet for mobilt bredbånd. Det har blandt andet fået Telmore, Oister, Telia og Call Me til at sænke prisen på deres mobile bredbåndsløsninger.

Ifølge 3’s kommunikationschef Stine Green Paulsen vil den skærpede konkurrence ikke nødvendigvis resultere i, at priserne falder yderligere.

 – “I de lavere hastigheder er priserne ret langt nede. Når vi taler om de højere hastigheder, tror vi, at priserne holder sig stabile, men at man får mere for pengene, eksempelvis i form af en øget hastighed for den samme abonnementspris,” siger Stine Green Paulsen.

Telias pressechef, Rune Fick Hansen, mener heller ikke, at danskerne skal forvente en regulær priskrig.

– “Man vil ikke se flatrate-abonnementer, der bare bliver billigere og billigere. Jeg tror, at man vil se nogle andre prismodeller, hvor mobilt bredbånd som produkt vil være skruet anderledes sammen. Hvordan det så helt præcist vil komme til at se ud, det er svært at spå om,” siger Rune Fick Hansen.