Sådan ser den nødvendige jack-adapter ud til Moto Z

Hvordan tilslutter du headsets og lydudstyr i en smartphone uden 3,5 mm jackstik? Det giver Motorola svaret på med den nye Moto Z, der ikke har et jackstik.

Sådan ser den nødvendige jack-adapter ud til Moto Z

I forventning om, at Apple fjerner det gamle jackstik i iPhone 7, tog Motorola for en måned siden skridtet som en af de første producenter og fjernede porten i topmodellen Moto Z.

Det rejser dog nogle spørgsmål om, hvordan du så skal lytte til musik på farten, når du ikke kan tilslutte dit headset som på en hvilken som helst anden smartphone. Svaret på problemet, som Motorola selv har skabt, er en omkring 10 cm lang adapter, som omdanner – i Mototolas tilfælde – USB Type-C-porten til det 3,5 mm analoge jack, så du igen kan bruge dit sædvanlige lydudstyr.

Læs også: Video viser igen iPhone 7 uden jackstik

Det betyder, at du enten skal have adapteren med dig overalt og skifte den ud i dine forskellige lydprodukter, hvis du bruger flere headsets og højttalere. Dermed vil det være et lille irritationsmoment i hverdagen – især hvis du glemmer den.

Adaptere fra Lightning til jack dukker allerede op forud for lanceringen af iPhone 7.

Hvis du til gengæld kun bruger ét headset fast, kan du lade adapteren være tilsluttet dette, og så vil du ikke umiddelbart bemærke, at du mangler et jackstik – og dog. Det betyder nemlig, at du ikke kan oplade til din telefon, mens du bruger adapteren til at høre musik.

Hvis du ikke vil bøvle med adapteren, er der også den mulighed, at du kan købe et nyt headset enten med USB Type-C eller Apples Lightning-stik. Dette er dog ikke kun en dyr løsning, da headsets med andre stik end jack koster noget mere – det giver også fortsat problemer, når du vil oplade telefonen samtidig med at høre musik. Der findes dog også en løsning hertil.

Læs også: Intel vil også skrotte jackstikket til fordel for USB Type C

Modsat hvad Motorola har gjort med den tynde og lette adapter, kan Apple (eller producenter af tilbehør) vælge at lave en adapter fra Lightning-porten, der i den anden ende har både jack og Lightning, så du kan oplade og høre musik på samme måde som før. Det bliver dog hurtigt til en noget klodset adapter, der ikke er nær så elegant som den helt almindelige løsning med jack-porten integreret i telefonen.

Med iPhone 7 bliver det interessant at se, hvilken løsning Apple vælger og i hvor høj grad det lykkes at få ændret de mange iPhone-brugeres adfærd hvad angår lytning af musik.

Mere om fortællingen

Sagen slutter ikke her. Redaktionen har bragt den videre. mobilsiden fulgte op på sagen. 13/7/2016 bragte vi et indlæg omkring Bose Soundlink Mini II – fuldendt minihøjttaler [TEST]Klik her for at læse artiklen.. Der er stadig liv i emnet. Læs seneste nyt om Musik..