Samsung arbejder på højopløselig 11K-skærm

Samsung arbejder på et mobil-skærmpanel med en vild 11K-opløsning, som er intet mindre end 34 gange højere end Full HD.

Samsung arbejder på højopløselig 11K-skærm

Er opløsningen på Full HD eller Quad HD på din smartphone ikke nok? Så er der godt nyt forude. Samsung arbejder nemlig på en 11K-mobilskærm, som opnår en ufattelig høj pixeltæthed.

Sådan lyder det fra den koreanske avis, ETNews. Direktør for Samsung Display, Chu Hye Yong, fortalte ved det såkaldte Display Field National Research Development Business General Workshop om firmaets vision for fremtidige skærmpaneler.

Læs også: Samsung: Næste år kan du folde mobilen

Her offentliggjorde firmaet, at man udfordrer sig selv ved at udvikle et superhøjopløseligt skærmpanel med en pixeltæthed på svimlende 2.250 pixels per tomme. Det er næsten 4 gange tættere end nuværende skærmpaneler i blandt Galaxy S6 med en pixeltæthed på 577.

Hjemmesiden PhoneArenahar regnet på den høje skærmopløsning og er kommet frem til, at skærmen formentlig har en opløsning på ekstreme 11.264 x 6.336 pixels i et 16:9 format og derfor har en størrelse på 5,75”.

Giver en 3D-effekt

Et konkret brugsscenarie af skærmpanelet er endnu ikke fremlagt, men det fremgår ifølge den koreanske avis, at et skærmpanel med en så høj skærmopløsning gennem optiske illusioner er i stand til at simulere en 3D-lignende effekt.

Læs også: YouTube nu i 8K: Kan din computer klare det?

Om skærmpanelet ender med at sidde i smartphones, vides ikke. Virtual reality-briller såsom Samsungs egen Samsung Gear VR er formentlig mere oplagt, hvor 3D-effekten vil vise sig ganske nyttig for at bidrage til en mere virkelig oplevelse i den virtuelle verden.

Udviklingen af det vilde skærmpanel er skudt i gang den 1. juni i år med hjælp fra hele 13 forskellige firmaer verden rundt. Projektet går under navnet EnDK og forventes først at kunne fremvises i form af en prototype ved vinter-OL i Pyeongchang i 2018 – tidligst.