Samsung-chef slipper for fængsling

Sydkoreanske domstol fastslår: den korruptionsanklagede Samsung-chef Jay Y. Lee skal ikke anholdes.

Samsung-chef slipper for fængsling

En verserende korruptionssag mod den agerende Samsung-chef, vicepræsident Jay Y. Lee, er blevet afvist af en sydkoreanske domstol. Det skriver Reuters.com.

I starten af ugen blev Samsung vicepresident, afhørt og anklaget for massekorruption, i en sag der involverer toppolitikere samt ledende medlemmer af det sydkoreanske erhvervsliv, herunder landets præsident Park Geun-Hye. Jay Y. Lee anklages, blandt andet, for at have udbetalt op til 250 mio. kroner i bestikkelse.

Chefen er blevet tilbageholdt natten over, som led i retsproceduren. Han har siden frigivelsen ikke udtalt sig til pressen.

Læs også: Chefanklager: Samsung chef skyldig i massekorruption  

Den sydkoreanske anklagemyndighed udtaler til Reuters, at man ikke er blevet overbevist af Samsung-chefens forklaring. Her argumenterede Jay Y. Lee at han agerede under pres fra den sydkoreanske præsident.

Den særlige anklagemyndighed insisterer på, at domstolens afvisning ikke vil stoppe deres efterforskning og pointerer samtidigt, at andre anklageskrifter rettet mod den agerende Samsung-chef kan komme på tale.

Den 48-årige Jay l. Lee har siden 2014 ageret som administrerende direktør for Samsung-koncernen, efter at Jays fader og Samsung præsident, Lee Kun-hee, blev ramt af et hjerteanfald. Selvsamme år blev flere korruptionsanklager også rettet mod den forhændværende Samsung-chef.

Se også:  Giftig arbejdskultur hos Samsung afsløret i lækket dokument