Samsung køber lydgiganten HARMAN for 55 mia. kroner

Samsung køber HARMAN-koncernen for 55 mia. kroner og kan nu kalde sig ejer af store brands inden for lyd såsom Harman Kardon, JBL og AKG.

Samsung køber lydgiganten HARMAN for 55 mia. kroner

Sydkoreanske Samsung har fundet den store pengepung frem. $8 mia., eller hvad der svarer til 55 mia. kroner, har producenten nemlig måtte punge ud med for giganten HARMAN, som står bag førende brands såsom Harman Kardon, JBL, AKG, Mark Levinson, Lexicon og Infinity.

HARMANs forskellige brands er særligt udbredte i bilsektoren, hvilket også var det område, at 65 % af firmaets salg på 48 mia. kroner det seneste år kom fra. Og netop bilsektoren er et område, som Samsung har store planer med.

Læs også: Harman Kardon Go + Play: Premium, trådløs og bærbar lyd

Tilbage i december 2015 etablerede Samsung et Automotive Electronics Business Team, som har til formål at finde frem til, hvorvidt der er et marked inden for bilsektoren og på længere sigt selvkørende biler. Det mener den sydkoreanske producent nu, at der er, for opkøbet af HARMAN er nemlig et skridt på vejen til at træde ind på dette marked.

”HARMAN komplementerer Samsung perfekt hvad angår teknologier, produkter og løsninger, og at gå sammen er en naturlig forlængelse af strategien inden for biler, som vi har forfulgt i noget tid,” lyder det fra Samsung-direktøren Oh-Hyun Kwon.

Samsung oplyser i pressemeddelelsen, at opkøbet af HARMAN giver den sydkoreanske gigant en ’betydningsfuld tilstedeværelse i det store og hurtigt voksende marked for forbundne teknologier, primært automobilteknologier’.

Læs også: HARMAN klar med trådløse JBL-højttalere til udendørslivet

HARMAN vil fortsætte som et selvstændigt Samsung-datterselskab med nuværende direktør, Dinesh Paliwal, ved roret sammen med den eksisterende ledelse. Foruden den langsigtede målsætning om vækst inden for bilsektoren forsikrer Samsung også, at HARMANs medarbejdere, hovedkontor og faciliteter bevares. De kendte brands som Harman Kardon, JBL og AKG forsvinder altså ingen steder.