Samsung Note 7 gør comeback – til nedsat pris

Alle gode gang tre. Problembarnet Note 7 får endnu et comeback i Sydkorea - denne gang til nedsat pris.

Samsung Note 7 gør comeback – til nedsat pris

Samsungs topmobil fra efteråret, Galaxy Note 7, endte med at udløse en krise hos verdens førende mobilproducent. Her fik problematiske batterier der kunne selvantænde, selskabet til at iværksætte to dyre runder med produkttilbagekaldelser.

Så man bort fra de farlige batterier, nød telefonen ellers stor ros fra anmeldere og de første brugere. Med med over 3 mio. ubrugte Note 7 telefoner i beholdningen, har selskabet nu besluttet sig for at genstarte salget af modellen – men med de kritiske komponenter udskiftet. Det skriver sydkoreanske ETNews.

Mobilen får sit officielle comeback mod slutningen af juni måned til omkring 700.000 sydkoreanske Won, svarende til omkring 4.200 kroner – en prisreduktion på små 30 procent i forhold til debutprisen fra efteråret.

Se også: Samsung sælger igen flest smartphones efter Note 7-skandalen  

Nyt navn: Galaxy Note 7R

Modellen vil adskille sig fra forgængeren ved at byde på et mindre, og højst sandsynligt sikrere, batteri end tidligere. Kapaciteten vil her være reduceret fra 3.500 til 3.200 mAh med en lidt kortere driftstid til følge.

Netop batteriet blev identificeret som årsagen til Note 7 misæren under Samsungs egen kulegravning af Note 7 brandtilfældene.

Telefonen vil samtidig leveres med den nyere Android 7.0 version, men vil ellers dele den software og de features der gjorde telefonen til et anmelderhit i sin tid.

Det bliver de toneangivende sydkoreanske operatører SKT, KT og LG der vil tage mobilen i porteføljen. Hvorvidt telefonen vil få genstart ud over hjemlandets grænser, er fortsat uvist, men tidligere forlydender har peget på en lancering i andre sydasiatiske lande.

Se også:  Avis: Genbrugsudgave af Samsung Note 7 klar til sommer [UPDATE]