Samsung puffer Intel ned fra chip-tronen

Intels 24 år lange dominans inden for halvlederteknologi er ovre. Nu er Samsung verdens største chipproducent.

Samsung puffer Intel ned fra chip-tronen

En æra er ovre. Amerikanske Intels 24-år lange styre over klodens chip-produktion er slut. Nu kan Samsung kalde sig for verdens førende producent af halvlederteknologi.

I seneste kvartalsregnskab fra den sydkoreanske tech-kæmpe, bidrog seskabets halvleder-afdeling til en markant andel af selskabets store indtjening. I andet kvartal 2017 mønstrede afdelingen en omsætning på i alt 15 mia. dollars – hvilket puffer amerikanske Intels resultat på 14,8 mia. dollars på en global andenplads i den højteknologiske branche. Det skriver sammobile.com.

Mens Intel har døjet med at udvikle processor og lagerkomponenter til den boomende smartphone-industri, har Samsung haft held med at fremstille kompetente mobile processorer, DRAM og flash-hukommelse – alle sammen nøglekomponenter i den mobile tech-industri.

Se også:  Intel Compute Card – en PC på størrelse med et Dankort

I dag er Intels kerneforretning fortsat indenfor processor- og lagerkomponenter til laptops, PC’er og servere, hvor selskabet stadigt dominerer markedet. Intel, som i 1971 fremstillede den første kommercielt tilgængelige mikrochip, har værende førende i domænet siden 1993.

” Når man ser på Samsungs styrker inden for især produktion af flash-hukommelse, undrer det mig ikke, at Samsung har overhalet Intel på halvleder-omsætningen” noterer Patrick Moorhear, chefanalytiker hos Moor Insights & Strategy som samtidig pointerer, at Intel skruer op for kapaciteten i flash-produktion de kommende seks måneder. ”Vi kommer derfor til at se en del frem og tilbage mellem de to selskaber”, slutter han.

Udsigten for resten af 2017 ser dog også lys ud for Samsung. Chip-branchens generelle udsigter ser lovende ud, hvorfor Samsung kan cementere sin plads som global etter indenfor chip-teknologi igennem 2017.

Læs også:  Rekordomsætning i nyeste Samsung-regnskab