Samsung vil også lave betalingssystem

Ligesom Apple så vil Samsung også have sit eget betalingssystem, der skal kunne konkurrere med Apple Pay

Samsung vil også lave betalingssystem

De har været rivaler længe, og der er blevet lånt og hånet lidt til begge sider, men Samsung vil nu også lave et betalingssystem ligesom Apple Pay. Samsung drøfter et samarbejde med et nyt firma, der skal gøre planerne til virkelighed.

Det er firmaet LoopPay, der er i forhandlinger med Samsung om en løsning. LoopPays system er anderledes end Apples, der bruger NFC-teknologien, men udførelsen vil ligne Apples løsning meget.

Læs også: Samsung storskuffer i tredje kvartal

LoopPay sender informationer til en betalignsstation via det de selv kalder en magnetisk sikker sending. Via den forbindelse kan LoopPay sende de information, der er på magnetstriben i et kreditkort.

Fordi det er informationer, der er lig dem i en magnetstribe, vil LoopPays løsning kunne overføres til en lang række butikker uden krav for butikkerne. Apples løsning kræver, at butikken installerer et kasseapparat med NFC.

Læs også: Samsung klar med prøver på ny Apple-chip

Der er dog lidt tvivl om, hvor langt LoopPay og Samsung er i deres forhandlinger. En kilde siger til Re/code, at aftalen stadig kan gå i vasken, mens en anden fortæller, at LoopPay allerede har en prototype klar til Samsung.

Ender forhandlingerne ud i en aftale, så vil det stemme godt overens med noget LoopPays chef sagde tidligere på måneden. Her kunne han fortælle, at LoopPay ville blive integreret i en mainstream smartphone, som ville nå massevis af mennesker.