Skal der være trådløs opladning i din mobil? [AFSTEMNING]

Trådløs opladning går lidt frem og tilbage i popularitet. Men hvor afgørende er det når man skal ud af købe en ny mobil?

Skal der være trådløs opladning i din mobil? [AFSTEMNING]

De første på markedet med den trådløse opladning var Nokia. Tilbage i 2012 lancerede de Lumia 820 og Lumia 920, som var de første telefoner med trådløse opladning, og til samtidig, at understøtte standarden Qi. Siden da kom Google med på vognen; først med Nexus 4 og derefter Nexus 5.

Læs også: Er trådløs opladning død? [AFSTEMNING]

Det var en interessant tid for trådløs opladning, specielt da Samsung Galaxy S5 også viste sig, at understøtte trådløs opladning. Mange tænkte at det var det der skulle til for, at trådløs opladning virkelig ville stikke af. Dog skulle det ikke helt gå således.

samsung oplader trådløs
Fast Charge trådløs oplader fra Samsung. Foto: Mobilsiden.dk

Andre producenter end Samsung tog det også til sig, men droppede det hurtigt igen. Teknologien var dog heller ikke helt uden ulemper. Implementeringen gav forøget omkostninger, det krævede mere strøm og led desuden af et betydeligt tab under opladning. Selve opladningen var også betydeligt langsommere end med et kabel. Dog lancerede Samsung med deres Galaxy S6 en trådløs hurtig oplader, som er 1.4 gange hurtigere end almindelig trådløs opladning. Ikke mindst så gjorde det det sværere, at benytte mobilen under opladning. 

Læs også: Nu er trådløs opladning hurtigere i iOS 11.2 beta 3

Man nåede lige at tænke, at nu var den trådløse opladning død. Men så kom Apple på banen med trådløs opladning i deres iPhone 8. Nu vokser den trådløse opladning igen, og i mange af vores kommentarer ser vi, at interessen for det er stigende. 

Så hvordan har i det med trådløs opladning? Go eller no-go?

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...