Slut med irriterende pop op-vinduer i Chrome

I den nyeste version 64 af Googles Chrome-browser er det ikke længere muligt at blive bombarderet med irriterende pop op-faner fra annoncer.

Slut med irriterende pop op-vinduer i Chrome

Når du har browset på mobilen eller computeren, har du formentlig en eller flere gange været udsat for, at der pludselig åbner en masse faner med uønskede hjemmesider, som tit kan være ret svære at forlade, fordi de hele tiden viderestiller til nye sider.

Læs også: Nu begynder Google at blokere reklamer i Chrome

Det kan enten være fordi du er kommet til at trykke på en tvivlsom reklame, eller måske er det sket ud af den blå luft. Af flere omgange er annoncenetværk blevet ramt af ondsindede annoncer, som gør, at besøgende på hjemmesider pludselig viderestilles til en masse uønskede faner.

Sådan ser det ud, når Chrome blokerer pop op-vinduer og viderestillinger.

Men dette er slut nu, lyder det fra Google. Firmaet har nemlig udsendt en ny version af Chrome-browseren, helt præcist version 64, som forhindrer hjemmesider i at åbne de her pop op-vinduer gennem viderestillinger. Du undgår dermed at blive ført videre til mystiske hjemmesider, som endda kan finde på at aktivere vibrationen på din mobil og være noget besværlige at lukke ned.

Som standard er pop op-vinduer nu blokeret. Skulle en hjemmeside alligevel forsøge at viderestille dig til andre sider, vil du få vist en lille besked nederst på skærmen om det.

Læs også: Google udgiver antivirus app til Chrome

Vil du ind og ændre i indstillingerne for, om Chrome skal blokere pop op-vinduer eller ej, kan du på Android-enheder gøre det ved at gå til ”Indstillinger” » ”Indstillinger for website” » ”Pop op-vinduer” og vælg aktivér eller deaktiver. På iOS skal du vælge ”Indstillinger” » ”Indstillinger for indhold” » “Bloker pop op-vinduer”.

Den strengere håndtering af annoncer, der åbner pop op-vinduer, sker som led i Googles initiativ om at blokere dårlige og skadelige annoncer og dels forbedre annoncerne på internettet. Chrome straffer nemlig de hjemmesider med dårlige annoncer, så løsningen for mange hjemmesider bliver derfor at overholde de strengere krav, som Google stiller, for at undgå fuldtstændigt at blive blokeret i browseren.

Chrome-browseren til computere bliver automatisk opdateret i baggrunden, mens du muligvis selv skal opdatere appen i Google Play og App Store.