Spændende tech: Processorer med indbygget SIM-kort

Oplagt til forbundne enheder: ARM udvikler nu processorer med indbygget SIM-kort.

Spændende tech: Processorer med indbygget SIM-kort

Tingenes internet, den store samlebetegnelse for netværket forbundne enheder, rykker stadigt tættere på. Ny teknologi fra chipselskabet ARM vil gøre det muligt at integrere dataforbindelse i stadigt mindre enheder.

I stedet for at skulle levne plads til et SIM-kort, vil ARM nu bygge den pladskrævende komponent direkte ned i processoren. Selskabet udvikler i dag processorer til alt fra smartphones, smartwatches og anden kompakt teknik. Det skriver The Verge.

Markedets mindste SIM-kort, nano-SIM, fylder i dag mindst 12,3 x 8,8 mm og kræver samtidigt en holder til selve kortet. Til sammenligning fylder ARM’s nye iSIM-teknologi bare en brøkdel af en kvadratmillimeter når den indbygges i processoren.

Se også:  Analytiker: Næste års iPhones understøtter dual-SIM

Selv eSIM, som i dag spås til at afløse den nuværende kortbaserede SIM-teknologi, fylder mere med dimension på omkring 5 x 6 mm inde i de smartphones som er udstyret med eSIM-support.

Med iSIM vil ARM samtidig fokusere på at reducere prisen på dataforbindelser maksimalt. I stedet for at bruger flere kroner på at integrere dagens eksisterende løsninger, håber ARM på at prisen bliver reduceret til en tiendedel.

ARM forventer, at teleselskaberne vil tage godt imod teknologien. iSIM efterlever de gældende standarder og giver mulighed for at integrere mobil dataforbindelse i langt flere IoT-enheder. Dermed åbner det dørene for et potentielt salg af langt flere dataabonnementer.

Læs også:  Bluetooth klar til tingenes internet