Spring køen over og scan selv dine varer i alle Fakta-butikker

Faktas løsning kaldet Bip og Betal, som lader kunderne scanne deres indkøbsvarer med deres egen mobil, ruller nu ud i alle 359 Fakta-butikker.

Spring køen over og scan selv dine varer i alle Fakta-butikker

Fakta vil gøre op med idéen om, at indkøbsvarer absolut skal betales på den klassiske facon ved at man lægger varerne op på kassebåndet, som en medarbejder scanner. I stedet overlades scanningen af varerne til en selv, når man køber ind i Fakta – hvis man ellers har lyst.

Løsningen hedder Bip og Betal, og den ruller nu ud i alle 359 Fakta-butikker rundt omkring i landet i løbet af 2018. Det skriver TV2.

Læs også: Mobilbetaling bidrog til rekordindsamling

Der er tale om et supplement til den eksisterende og velkendte indkøbsoplevelse, og Fakta har allerede testet løsningen i ti butikker hen over de seneste år. Det må efter alt at dømme have været en succes, nu hvor løsningen breder sig ud til alle Faktas butikker.

Sådan fungerer det Bip og Betal

Bip og Betal er en del af Coops app til iOS og Android. Første gang man tager Bip og Betal i brug, skal man scanne sit Coop-kort. Når man så handler ind, scanner man en QR-kode ved butiksindgangen via appen, hvor man også eventuelt kan købe en pose. Derefter finder du blot dine varer i butikken, og én efter én scanner du dem, når du har fundet dem.

Du kan enten vælge at betale via appen eller ved en kasse. Her kan man blive udtaget til stikprøvekontrol, hvor man skal vise en kode vist i appen til en medarbejder. Hvis du betaler i appen, skal du første gang oprette en PIN-kode og indtaste kortoplysninger. Når du har betalt, holder du koden vist på mobilskærmen op til en scanner ved udgangen, som åbner en låge. Hvis du betaler ved kassen, skal du blot vise den QR-kode, der er på skærmen, hvorefter medarbejderen åbner for udgangslågen.

Hvis du ikke er så tryg ved mobilen, kan du også bruge en scanner, som du kan have med, når du går rundt og finder dine varer. Tanken er altså, at både appen og scanneren fjerner noget af køen fra kassen, så alle i sidste ende kan få overstået indkøbet hurtigere.