Stjålen mobil kan koste dig 8.000 kr.

Bliver din mobiltelefon stjålet på ferien, kan du nemt risikere en regning på 8.000 kroner.

Stjålen mobil kan koste dig 8.000 kr.

Feriebudgettet kan blive belastet med ekstra 8.000 kroner, hvis mobiltelefonen bliver stjålet, skriver Jyllands-Posten.

Teleankenævnet har netop fastslået, at brugbare mobiltelefoner, er at betragte som et åbent Dankort, inklusive pinkoden.

En mobilkunde har fået en ekstraregning på 8.000 kroner, fordi hendes mobiltelefon blev stjålet i Spanien, og hun først kontaktede sit teleselskab TDC, efter tre dage.

I de dage hvor mobilen var åben, nåede tyven at bruge for mere end 14.000 kroner, som TDC afviste at dække, fordi mobilen ikke blev meldt stjålet med det samme.

Kundens forklaring på den forsinkede anmeldelse var, at hun ikke havde medbragt telefonnummeret til TDC’s kundeservice. Men ifølge Teleankenævnet holder forklaringen ikke. Nævnet mener, at en tændt mobil er det samme som et kreditkort med kode.

Hvis man som mobilkunde skal være beskyttet af loven om visse betalingsmidler, der giver en maksimal hæfte på 1.200 kroner, skal mobilen meldes stjålen med det samme den er væk, ellers vokser regningen til 8.000 kroner.

Tre gode råd

For at undgå problemer med ekstraregninger, er her tre gode råd.

1. Sørg for at have kode på SIM-kortet.

2. Sæt kode på pauseskærmen, så mobilen låser efter fx to min. uden brug.

3. Hold opsyn med mobilen og beholde den tæt ved dig.

Redaktionen har dækket den videre fortælling

Redaktionen har fulgt udviklingen og her er fortsættelsen på historien. mobilsiden gik videre med sagen. Allerede d. 12/7/2010 bragte vi nyt i sagen med et indlæg omkring Duel: Hvem har den bedste skærm? Samsung Wave eller iPhone 3GSKlik her og læs den fulde artikel.. Og der er sket meget siden. Klik her for at læse seneste nyt om temaet..