Stor opdatering ruller ud til Android Wear-ure

En stor opdatering rammer hen over de næste uger smartwatches med Google-styresystemet Android Wear. Se nyhederne her.

Stor opdatering ruller ud til Android Wear-ure

Hvis du har et smartwatch med Android Wear-styresystemet, hvad enten det er fra LG, Motorola eller ASUS, så er der gode nyheder forude. Version 5.1 Lollipop ruller i de kommende uger ud til alle Android Wear-smartwatches.

Google fortæller i et blogindlæg om flere af de store nyheder, som opdateringen bringer med sig. Blandt de større nyheder er, at Android Wear-apps nu kan holde sig kørende øverst på skærmen, indtil du selv lukker siden ned.

Læs også: Google sætter fokus på Android Wear urskiver og remme

Hidtil har det fungeret således at apps forsvinder fra skærmen, når du sænker håndleddet. Det er altså slut nu, og det vil i stedet gøre ”always-on screen”-funktionaliteten mere brugbar, hvor skærmen holder sig tændt uafbrudt – dog kun i sort/hvid-tilstand når du ikke kigger på uret for at spare strøm.

Understøttelse for WiFi

Opdateringen bringer også WiFi-understøttelse direkte i urene med sig, så du stadig modtager notifikationer og får adgang til indhold som du plejer, selvom du mister Bluetooth-forbindelsen til din parrede smartphone.

Det forudsætter, at urene har en WiFi-chip, hvilket de fleste dog allerede har indbygget i processoren.

Android Wear

Vip med håndleddet for at bladre

Hvis du har hænderne fulde og ikke kan navigere rundt i uret på traditionel vis for at se din seneste notifikation, kan en ny, lille funktion være din redningsmand.

Læs også: Find din telefon ved hjælp af et Android Watch

Ved at vippe håndleddet væk fra dig kan du bladre igennem strømmen af dine notifikationer og få et hurtigt glimt af, hvad der foregår på dit Android Wear-ur.

Android Wear

Tegn dine emojis i tekstbeskeder

Hvis du er stor fan af emojis til dine tekstbeskeder, så falder opdateringen sandsynligvis i god jord hos dig.

Du kan nu tegne dine emojis direkte på skærmen, og så gør softwaren et forsøg på at genkende den og omdanne den til en rigtig emoji, som kan sendes gennem de tilknyttede Android Wear-apps.

Popup-notifikationer på skærmen

I forbindelse med Googles blogindlæg om de nye ændringer i Android Wear offentliggør Sony også en række ændringer, som vil være at finde på deres Smartwatch 3. Da alle Android Wear-urene kører med identisk software, forventes de nedenstående funktioner også at ramme de andre producenters ure.

Læs også: Smartwatches med Android Wear sælger for lidt

Den første nyhed fra Sony lover popup-notifikationer, som vil poppe op på skærmen oven på det indhold, du kigger på i forvejen. Det fungerer præcis som du kender det fra din Android-smartphone, fortæller Sony.

Tilpassede skriftstørrelser

Den sidste lille ændring, som Sony kan berette om, er muligheden for at justere størrelsen på skriften. Hvis du ønsker at se mere indhold på de små skærme, kan du gøre skriften lidt mindre, men hvis du omvendt ønsker at kunne læse, hvad der står fra en lidt længere afstand, kan du gøre skrifttypen større.

Google fortæller, at version 5.1 af Android Wear vil komme til alle 7 Android Wear-ure hen over de kommende uger. Det omfatter Motorola Moto 360, LG G Watch, ASUS ZenWatch, Samsung Gear Live, Sony SmartWatch 3, LG G Watch R og LG Watch Urbane. Det bliver ejere af sidstnævnte LG Watch Urbane, der modtager opdateringen som de første.