Vandtæt mobil, ja tak!

Vandtæthed i en mobil er mere end en gimmick - det er et krav

Vandtæt mobil, ja tak!

Som forbrugere er vi vant til at producenterne før eller siden lytter til vores ønsker. Det er der nemlig penge i for de virksomheder, der laver mobiltelefoner og andre livsnødvendige gadgets. Det er blandt andet grunden til at for eksempel iPhone 7 nu er kommet i en vandtæt udgave.

Kigger man på markedet for forbrugerelektronik, så er det helt klart et område, hvor forbrugerne er konger. For hvis produkterne ikke rammer forbrugernes smag og ønsker ret præcist, så er der ganske enkelt ingen salg i dem.

Læs også testen:  Apple iPhone 7 – Så god er den blevet 

Vi har i de seneste år set fremragende mobiler som HTC’s topmodeller klare sig ret dårligt rent salgsmæssigt, selv om anmelderne i mange har været vilde med telefonerne. Så her er det altså ikke lykkedes at ramme forbrugernes smag.

Så er der Apple, der i høj grad har formået at holde forbrugernes interesse fanget siden den første iPhone kom på markedet i 2007. Faktisk er Apples brand så godt, at forbrugerne først for alvor tager nogle af de nye teknologier til sig, når de bliver lanceret hos Apple.

Det gælder for eksempel iPhone 7, der er Apples første IP67 certificerede mobil. Ud over at være udstyret med et 12 megapixel kamera, lynhurtig Apple A10 processor og lagerplads på op til 256 GB, er iPhone 7 også vandtæt og telefonen kan tåle at opholde sig i vand på en meters dybde i op til 30 minutter.

Netop fordi Apple har sådan en magisk tiltrækningskraft på forbrugerne, vil det nok betyde at vi fremover vil se flere vandtætte topmodeller fra de andre producenter af Android og Microsoft mobiler.

Læs også:  Apples garanti dækker ikke vandskader i iPhone 7

Vi taber mobilen i toilettet

Det kan kun være godt nyt, hvis flere mobiler bliver vandtætte. Især for kvinder, for ifølge Berlingske har hver 10. kvinde på et eller andet tidspunkt tabt sin mobil i toilettet. Apple er ikke den første til at producere vandtætte mobiler. Også Android mobiler som HTC, Samsung og Sony er kommet i vandtætte versioner.

Når Apple nu også er med på vognen, er der ingen tvivl om, at vand- og støvtætte mobiler nu vil blive standard for kommende generationer af topmobiler. Og det kan kun være til gavn og glæde for os danskere, der ikke ligefrem er ukendte med fænomener som skybrud, efterårsstorme og dage, hvor regnen bare nægter at stoppe.

Se også:  Officiel video: Samsung Galaxy S7 er vandtæt og hårdfør