Windows 10 Creators Update ruller ud den 11. april

Den 11. april udsender Microsoft den såkaldte Creators Update til computere med Windows 10. Se her hvilke nyheder du kan se frem til.

Windows 10 Creators Update ruller ud den 11. april

Om præcis en uge – tirsdag den 11. april – er der spændende nyt til ejere af computere og enheder med Windows 10. Microsoft udsender nemlig den længe ventede Creators Update, som er dette års store opdatering til Windows 10-styresystemet.

Læs også: Microsoft Surface Book i DK: dansk pris og tilgængelighed

Som navnet indikerer, er Creators Update til glæde særligt for kreative sjæle. Microsoft opdaterer nemlig Windows 10 med en lang række funktioner og værktøjer, der forbedrer mulighederne for at være kreativ.

Windows 10

Paint 3D

Den første store nyhed i Windows 10 Creators Update er det nye medfølgende program kaldet ”Paint 3D” – en moderne udgave af det gode, gamle Paint-program, som nu er i stand til at skabe værker i tre og ikke kun to dimensioner. Ifølge Microsoft ventes 3D-industrien nemlig at vokse over 62 % i 2020, og derfor bliver alle ejere af Windows 10-computere nu i stand til at prøve at modellere i 3D uden at skulle investere i dyr software.

Du kan enten selv skabe 3D-objekter fra bunden, farvelægge dem, lave teksturer eller downloade færdiglavede objekter og redigere disse – og du kan tilmed omdanne 2D-billeder til 3D-billeder.

Windows Mixed Reality

Opdateringen giver også understøttelse af den såkaldte Windows Mixed Reality-teknologi, som er en sammensmeltning af virkeligheden og virtual reality. For at bruge funktionen kræver det et headset fyldt med sensorer ligesom Microsoft HoloLens, og sådanne vil komme på markedet fra producenter som Acer, ASUS, Dell, HP og Lenovo med en pris på $300 (2.100 kroner) og opefter.

Windows Mixed Reality gør det muligt at opfatte både virkeligheden og den virtuelle verden på en hel anden måde, hvor de to grænseflader smelter sammen i en verden, som projiceres i dit synsfelt med headsettet. Det betyder, at du kan interagere med Windows 10 på helt andre måder end du er vant til. Tag blot et kig på ovenstående video, som giver en idé om, hvilken utrolig skabelse der er tale om.

Windows 10

Livestream dine computerspil med Beam

Gaming er et kæmpe marked, og derfor tilføjer Microsoft en indbygget funktion i Windows 10 og på Xbox One til at lade brugere livestreame deres spil med en funktion kaldet Beam. Funktionen fungerer ifølge Microsoft med en ultra-lav forsinkelse uden brug af ekstra hardware eller software. Beam gør det også muligt at chatte og se andre livestreams. Alt du skal gøre for at komme i gang er at trykke på Windows-tasten + G.

Windows 10

Hurtigere og sikrere Microsoft Edge-browser

Microsofts indbyggede Edge-browser bliver igen forbedret. Ifølge Microsoft er Edge ikke kun hurtigere og mere strømbesparende end Chrome, men også sikrere. 9 % flere phishingsider og 13 % mere malware blokeres i Edge i forhold til Chrome, hævder Microsoft.

I Microsoft Edge bliver det også muligt at skubbe faner til siden, så du kan have overblik over mange flere hjemmesider på én gang uden at skulle fylde hele fanebjælken op med åbne faner. Andre nyheder i Edge er mulighed for at læse e-bøger fra Microsoft Store i browseren, som nu også er i stand til at afspille film og tv-serier fra Netflix i 4K UHD.

Andre mindre nyheder

Andre mindre nyheder i Windows 10 Creators Update er funktionen “night light”, så skærmen automatisk ændrer farvetempaturen til det mere varme i de sene aftentimer, som er mindre forstyrrende for søvnen – præcis på samme måde som mange smartphones gør.

Med ”mini view”-funktionen har du et lille vindue åbent oven på det, du er i gang med. Du kan altså følge med i en film eller andet vist i et lille popupvindue i hjørnet, mens du er i gang med at browse på nettet.

Windows Hello kan nu også parres med iPhones og Android- og Windows Phone-telefoner for at opdage, når du går væk fra computeren. Hvis det sker, låser den automatisk computeren,