Windows 10 – her er nyhederne

Microsoft har onsdag aften præsenteret flere nyheder i Windows 10 - Læs om alt det nye.

Windows 10 – her er nyhederne

Microsoft har onsdag afsløret flere detaljer om Windows 10, der indtil nu kun har været ude i en preview version.

Starmenuen er tilbage

Længe har Microsofts moderne Windows 8.1 været både elsket og hadet, og flere brugere har sværget til Windows 7, med den klassiske startmenu. Nu er startmenuen tilbage med et moderniseret look og bedre multitasking med såkaldt Task View.

Læs også: Windows 10 på mobilen

Action Center

En anden nyhed er hentet fra Windows Phone, hvor Microsoft har fået stor ros for deres Action Center. Denne funktion kommer også i Windows 10, og lader brugerne nemt og enkelt tilgå indstillinger for WiFi, Bluetooth, lysstyrke og meget andet.

Desuden bliver notifikationer og beskeder synkroniseret på tværs af mobil og pc, så læste beskeder kun vises et sted.

Cortana integreres
Taleassistenten Cortana bliver også en integreret del at Windows 10, hvor hendes søgefunktioner og påmindelser bliver en fast ingrediens. – Hvor tilgængelig Cortana bliver i Danmark er endnu uvist, men fra scenen blev funktionerne demonstreret, og her blev det afsløret, at den robotagtige stemme har fået et mere flydende sprog. En samtale med Cortana lyder nu i langt højere grad som en samtale mellem to virkelige personer.

Læs også: Microsoft vil oplade din telefon automatisk og trådløst

Universal Apps
Nye Universal Apps blev også vist frem i form af nyt Outlook, Kalender og OneDrive. Applikationerne kører på tværs af platforme og har fået et mere intuitivt og simpelt look.

Flere funktioner er blevet smartere, herunder billedforbedring i OneDrive, hvor røde øjne fjernes og dubletter fjernes.

Ny Browser
En ny unavngiven browser kunne også ses ved aftenens præsentation. Her har brugeren hurtig adgang til at markere elementer på skærmen og tilføje noter, som nemt kan deles med venner og kollegaer.

Læs også: Microsoft overvejer Android apps

Spil bliver stort
Xbox bliver en endnu mere integreret del af Windows 10, med en ny Xbox App. En af de helt store ting i den forbindelse, er muligheden for at spille mellem Xbox og Windows 10. Desuden kan man streame Xbox-spil direkte til Windows 10 med WiFi, så de store titler kan spiller på PC eller tablet. Denne funktioner kommer dog først senere på året.

Det bliver gratis
Windows 10 bliver i første omgang gratis for alle med Windows 7 eller Windows 8.1 – Windows 10 bliver gratis det første år, og hvad prisen bliver herefter er endnu ukendt.

Du kan gense Microsoft Windows 10 event på news.microsoft.com/windows10story