Windows Phone 8 får den tredje store opdatering

GDR3 opdateringen til Windows Phone 8 er rundt om hjørnet. Læs om nyhederne her.

Windows Phone 8 får den tredje store opdatering

Det er et år siden, at Windows Phone 8 blev præsenteret, og nu er den tredje store opdatering på vej. Det oplyser Microsoft på den officielle Windows Phone Blog.

Med den nye opdatering følger en række nye funktioner, blandt andet muligheden for at låse skærmrotationen, men desværre fortsat intet notifikationscenter.

Update 3 vil understøtte enheder med op til 5 og 6 tommer skærme samt Qualcomms Snapdragon 800 quad-core processor (MSM8974) der kan køre op til 2.3 GHz.

Ny driving mode

Med Windows Phone 8 Update 3 kommer også Driving Mode, der er en særlig køretilstand, der samarbejder med Bluetooth-headsettet. Når Driving er aktiveret vil systemet begrænse antallet af push-notifikationer på skærmen, mens telefonen er låst – også SMS’er, opkald og statusbeskeder.

Køretilstanden kan automatisk besvare personer der ringer eller skriver, og den deaktiveres automatisk når bilen igen parkeres.

Der kommer også skærmlæser til blinde og svagtseende med i den store opdatering, samt internetdelings-samspil med Windows 8.1 på computeren, hvor telefon og computer automatisk genkender hinanden når først de er parret.

Windows Phone, GDR3

Andre funktioner

Blandt nyhederne er også muligheden for at låse skræmrotation, samt benytte App Switch funktionen til at lukke applikationer ned. Desuden kan Windows Phone enheder nu også forbindes til Wi-Fi allerede i opsætningsprocessen.

Bluetooth er justeret, så det er mere stabilt.

Med Update 3 kan ringetoner tilpasses yderligere efter brugerens behov og ønsker.

Windows Phone, GDR3

Hvornår kommer den?

Udrulningen af Windows Phone GDR3 sker over de kommende uger og måneder, men Microsoft kan ikke sige noget om, hvornår den rammer din og min telefon, da det afhænger af operatør og telefonmodel.

Så nu er det blot at vente og håbe…