YouSee fremskynder fri EU-roaming

Fra den 15. juni vil YouSee-kunder få fri EU-roaming, men nye abonnementspakker vil tyvstarte på den gratis dataroaming i 36 lande.

YouSee fremskynder fri EU-roaming

Fra den 15. juni vil det endegyldigt være slut med dyr dataroaming for YouSee-kunder når de rejser i EU. Men allerede fra den 8. maj vil nye abonnenter få glæde af den billige roaming når de rejser i 36 udvalgte europæiske lande.

”Vi lancerer helt nye mobilpakker den 8. maj, som alle vil kunne bruges frit i 36 lande i Europa. Det betyder, at du både kan ringe, sms’e og bruge data uanset, hvor du befinder dig. Du kan dog højst bruge 10 GB data i udlandet, men det giver dig også rig mulighed for at tjekke mails, finde vej og lytte til din yndlingsmusik på rejsen,” siger Kasper Ørtvig, mobildirektør hos YouSee .

De nye mobilpakker inkluderer YouSees Musik-streaming og byder på enten 5, 10 eller 25 GB data til henholdsvis 149, 199 og 299 kr./md. Heraf kan op til 10 GB benyttes kvit og frit i EU. Abonnementerne skal bestilles inden den 7. maj.

Du kan læse mere om de nye YouSee-abonnementer her.

Prisstigninger på vej

Eksisterende YouSee-kunder kan se frem til også at tage deres datapakke med sig når turen går sydpå i sommerferien. Fra den 15. juni vil samtlige YouSee også inkludere op til 10GB dataroaming i 36 europæiske lande – dog ikke mere end data, end det der i forvejen er inkluderet i mobilpakken.

Det er nye EU-regler der gør, at YouSee og de øvrige danske teleoperatører skal inkludere fri data indenfor EU’s grænser.

Med de nye regler følger ny priser, hvilket for YouSee kunder vil betyde, at den månedlige pakke kan stige med 10 til 20 kroner om måneden.

”Sammenlignet med resten af EU har danskerne meget billige mobilabonnementer med store datapakker. Muligheden for at bruge mobil og data i hele EU medfører højere omkostninger for især de nordiske teleselskaber, og det er en af grundene til, at mobilpakkerne stiger i pris,” siger Kasper Ørtvig.

Sidste uge præsenterede søsterselskabet TELMORE og konkurrerende CBB lignende roamingpakker.

Se også:  TELMORE og CBB klar med abonnementer med EU-roaming