4 måneder gammel Moto-smartphone får ikke Android 7.0 Nougat

Det er kun fire måneder, siden Motorola lancerede den lidt forbedrede Moto E3 Power, men smartphonen modtager ikke Android 7.0 Nougat.

4 måneder gammel Moto-smartphone får ikke Android 7.0 Nougat

Hvis en producent skal modtage ’hæderen’ for at droppe understøttelse for en telefon på rekordtid, må den om nogen gå til Motorola under ledelse af Lenovo.

Efter at have haft smartphonen Moto E3 Power på markedet i kun fire måneder bekræfter producenten nemlig, at den ikke opgraderes fra Android 6.0 Marshmallow til Android 7.0 Nougat. På Motorolas hjemmeside, hvor man kan tjekke status for de forskellige modeller, står der, at ”denne enhed vil forblive på Android 6 Marshmallow”.

Moto 3E Power er en opgraderet model af den oprindelige Moto 3E, der blev lanceret i juli 2016. Allerede da Motorola udgav sin liste over modeller, der får Android 7.0 Nougat, var den seneste Moto E3 ikke at finde, og den endnu nyere E3 Power får altså samme behandling fra Motorola.

Læs også: Motorola: Disse Moto-telefoner får Android 7.0 Nougat

At Motorola allerede har opgivet at holde de Moto E-smartphones opdateret efter så få måneder, er dog af mindre betydning for danske brugere, for de er ganske enkelt ikke landet i handlen endnu – og det er måske heller ikke så mærkeligt, hvis de nu aldrig kommer til det.

Det vidner dog alligevel om, hvor store ændringer der er sket hos Motorola igennem de seneste to år efter Lenovos opkøb af producenten. Motorola er gået fra at være en af de foretrukne Android-mærker, hvis hurtige softwareopdateringer var i højsædet, til at være en af mange producenter, der tager sig ganske god tid og, som set med denne Nougat-udrulning, efterlader en del modeller med gammel software efter meget kort tid.

Mere om Smartphone

Næste kronologiske artikel om sagen finder du her. mobilsiden fulgte op på sagen. 30/1/2017 pustede redaktionen nyt liv til historien med nyheden Microsofts salg af Lumia-smartphones styrtdykker – Forstættelsen i sagen kan læses her. Tjek de seneste nyheder om emnet her.