Advarsel: Lad ikke mobiltelefonen om natten

Norske eksperter advarer mod opladning om natten af mobiltelefoner og andre elektroniske enheder – lad når du er vågen og opmærksom.

Advarsel: Lad ikke mobiltelefonen om natten

Opladere har de sidste år været en medvirkende til flere boligbrænde, ifølge norske Direktoratet for civilbeskyttelse og beredskab. Oplad dine enheder når du er vågen og til stede, advarer forsikringsselskabet If ifølge nyhedsbureauet NewsWire.

Tal for Direktoratet for civilbeskyttelse viser, at der i perioden 2009-2012 var 36 boligbrande, hvor branden var foresaget af en batteri-lader. Otte af brandene skete om natten. Det skriver amobil.no.

 – ”Det er 36 brande for meget og viser, at det er fornuftigt ikke at lade uden opsyn. Ladere skal stoppe automatisk med at lade når batteriet er fuldt. Men vi ved også teknologien til tider svigter,” siger Bjørn Nyrud, afdelingsleder for Elektroniske produkter i DSB.

Også leder af If Sikkerhedscenter, Ronny Tande, advarer mod opladning om natten, noget 93 procent af personer mellem 15 og 29 år faktisk gør. Sammenlagt gør 70 procent af husstanden det.

 – ”Du skal kun lade når du er vågen og til stede, hvad enten det er mobiltelefoner, PC’er, tablets, barbermaskiner og andre elektroniske produkter. Det er et af de vigtigste råd vi giver, hvad enten det er med oplader eller dockingstationer,” siger Ronny Tande.

Lader man alligevel opfordrer Ronny Tande folk til, at være opmærksomme på det ikke er i nærheden af noget, som er brandbart. Ligesom det også kan være en god idé at investere i flere røgalarmer.