Alle iPhones næste år får samme design som iPhone X

Du kan se frem til tre iPhones med et design magen til iPhone X og to helt nye skærmstørrelser, når Apple om et lille års tid afslører nye iPhones.

Alle iPhones næste år får samme design som iPhone X

Hvis du er fan af, hvordan iPhone X ser ud, er der noget at glæde sig til næste år. Alle tre iPhones, som Apple afslører næste efterår, kommer nemlig til at se ud ligesom iPhone X. Det erfarer analytikeren Ming-Chi Kuo, som er utrolig velinformeret om alt, hvad der omhandler Apple, og som gang på gang har ramt plet mange måneder før tid.

Denne gang har han udsendt et billede af Apples portefølje næste år. Den består, ligesom i år, af tre modeller, men de bliver noget anderledes end dette års tre iPhones.

Den største forskel bliver, at alle tre iPhones i 2018 får samme udforming af skærmen ligesom i iPhone X – altså med udskæringen i toppen. Er du derfor ikke den store fan af dette iPhone-design, så bliver det altså svært at finde en ny iPhone næste år.

Læs også: Analytiker: To iPhones får OLED-skærm næste år

Analytikeren Ming-Chi Kuo har også afsløret skærmstørrelserne og ikke mindst skærmteknologierne på de tre kommende iPhones – og her sker der også ting og sager. Apple introducerer nemlig to nye skærmstørrelser, men først og fremmest beholder Apple skærmstørrelsen på 5,8” samt OLED-skærmteknologien ligesom i iPhone X. Også opløsningen på 1.125 x 2.436 pixels vil forblive uændret. Det giver en pixeltæthed på 458 pixels per tomme. Det interessante er dog, at denne model bliver den mindste iPhones af de tre.

Billigere iPhone med 6,1” LCD-skærm

Mellemstørrelsen kommer til at få et nyt skærmareal på 6,1”, hvilket altså ikke er meget større end iPhone X. Det særlige ved denne model er, at den får en TFT LCD-skærm. Det er en lidt anderledes skærm end de IPS LCD-skærme, som Apple har anvendt i næsten alle andre iPhones end iPhone X.

Skærmopløsningen i denne model bliver noget lavere end i de to andre. Den præcise opløsning kendes endnu ikke, men skærmen ventes at få en pixeltæthed på mellem 320 og 330 pixels per tomme. Det vil formentlig betyde en opløsning lidt under Full HD.

Læs også: Ny app til iPhone X skjuler skærmens udskæring

Tidligere har analytikeren meldt den forventede pris ud på denne iPhone. Han forventer, at den vil koste omkring 649-749 dollar. Det er 25-35 % mindre end prisen på iPhone X, så måske den vil koste omkring 5.800-6.600 kroner i Danmark.

6,5″ stor iPhone med OLED-skærm

Den sidste af de tre iPhones får den hidtil største skærm i en iPhone nogensinde: hele 6,5”. Ligesom i den første model på 5,8” bliver den udstyret med en OLED-skærm. Der er altså tale om en Plus-udgave af den første model.

Den præcise opløsning på modellen er endnu ukendt, men den ventes at få en pixeltæthed på omkring 480-500 pixels per tomme. En sandsynlig opløsning vil være 1.440 x 2.880 pixels, som giver en pixeltæthed på 495 pixels per tomme.

iPhones
Foto: Macrumors.com

Alle iPhones får Face ID og gigabit-hastigheder

Det nye design ligger ret meget op til, at alle tre iPhones bliver udstyret med det store TrueDepth-sensorsystem på fronten, som muliggør oplåsning af telefonerne med Face ID – og det bliver også tilfældet, mener analytikeren at vide.

Derudover vil alle tre iPhones også blive udstyret med de seneste modemmer fra henholdsvis Intel og Qualcomm, helt præcist Qualcomms Snapdragon X20-modem og Intels XMM 7560-modem.

Læs også: iPhone X Plus med 6,4” skærm – for stort?

Fælles for begge modemmer er, at de vil understøtte teknologien 4×4 MIMO. Det er en teknologi inden for både IEEE 802.11ac (Wi-Fi), HSPA+ (3G) og LTE (4G), der muliggør markant højere hastigheder ved at benytte flere antenner til både afsendelse og modtagelse af datasignaler på én gang. 4×4 MIMO betyder ganske simpelt, at der kan køre 4 datasignaler samtidig, hvor der i iPhone X, 8 og 8 Plus er 2×2 MIMO at finde. Dermed kommer næste års iPhones formentlig til at understøtte hastigheder på minimum 1 Gbit/s (1.000 Mbit/s) – og potentielt op til 1,2 Gbit/s.