Alle kommende Lenovo-mobiler kommer med ren Android

Det er slut med Lenovos egen brugerflade Vibe Pure UI oven på Android-softwaren. Alle fremtidige Lenovo-smartphones kommer i stedet med stock Android.

Alle kommende Lenovo-mobiler kommer med ren Android

Lenovo har lyttet til forbrugernes feedback, som efterspørger en ren Android-software, hvor Lenovo ikke lægger sin egen brugerflade kaldet Vibe Pure UI ovenpå.

Det ønske imødekommer den kinesiske producent nu, skriver hjemmesiden Gadgets 360, som har snakket med Lenovos marketingchef Anuj Sharma. Over for hjemmesiden bekræfter han, at Lenovo skrotter Vibe Pure UI og fremover vil levere alle kommende smartphones med en ren udgave af Android – også kendt som stock Android.

Læs også: Lenovos nye 2-i-1 er både en smartphone og en tablet

Det vil altså sige, at softwaren kommer til at se ud og fungere som den måde, som Google har tiltænkt det. Hvor Lenovo, ligesom de fleste andre producenter, hidtil har taget kildekoden fra det såkaldte Android Open Source Project (AOSP) og brugt meget tid og mange ressourcer på at redesigne alle elementerne og mange af funktionerne, så springer Lenovo fremover de mange modificeringer over og leverer i stedet en uændret Android-software.

”Det, som vi har gjort i de seneste 11 måneder, er, at vi har kigget på, hvad vi havde på softwareområdet. Vi har været tætte på forbrugerne, og vi så, hvad de bad om. Der var var en vis tendens, og vi har nu besluttet os for at fjerne Vibe Pure UI fra vores telefoner. Så du vil nu få ren Android, hvilket forbrugerne har spurgt efter,” siger Anuj Sharma, som også bekræfter, at den rene Android-software vil være at finde i alle kommende smartphones fra Lenovo:

”I fremtiden er der ikke længere noget Vibe UI, og vi flytter til fuldkommen ren Android i alle vores kommende Lenovo-telefoner. Det er en enorm overgang for vores forretningsperspektiv,” siger Anuj Sharma.

Selv om Anuj Sharma eksplicit siger, at det vil være en ’fuldstændig ren Android’, vil der formentlig stadig være små modifikationer hist og her såsom nogle ekstra funktioner tilføjet i indstillinger. Taktikken bliver altså med al sandsynlighed den samme som blandt andet Nokia, HTC og OnePlus’, der også kører med en tæt på ren udgave af Android med kun få, mindre ændringer.

Læs også: Lenovo dropper sin OnePlus-konkurrent

Anuj Sharma fortæller til sidst, at modellen Lenovo K8 Note bliver den første mobil fra Lenovo, som får ren Android, når Android O ruller ud til telefonen – og det vil ske langt hurtigere nu, netop fordi der er meget mindre arbejde, der skal gøres, når en telefon skal opdateres til en ny Android-version.

”Ren Android vil også betyde, at det vil blive mere effektivt opdateret til den næste Android-version. Det gør det også nemmere at understøtte dem i længere tid,” afslutter marketingchefen.