Amerikanske myndigheder: hold jer fra Huawei-telefoner

Seks amerikanske nøgleinstitutioner fraråder befolkningen til at benytte Huawei-produkter.

Amerikanske myndigheder: hold jer fra Huawei-telefoner

De kinesiske mobilproducenter Huawei og ZTE møder massiv modstand fra de amerikanske myndigheder grundet mistanke til selskabernes forhold til den kinesiske regering. Det rapporterer den amerikanske nyhedsstation CNBC.

Seks store amerikanske institutioner, herunder det amerikanske forbundspoliti (FBI), den militære sikkerhedstjeneste (CIA) og sikkerhedsagenturet (NSA) udtrykker skepsis overfor Huawei og råder direkte den amerikanske befolkning til at fravælge de kinesiske smartphones.

I en høring, udtrykker FBI-chef Chris Wray sin betænkelighed ”Vi er meget bekymrede for risiciene ved at lade virksomheder operere i landets telekommunkationsnetværk, når de har stærke bånd til fremmede regeringer med værdier fjerne fra vores”. Her tilføjer direktøren: ”dette vil give [fremmede magter, red.] muligheden for at opsnappe eller stjæle informationer på netværket. Det åbner dørene for at udøve uopdaget spionagevirksomhed”.

En Huawei-talsperson svarer på tiltale til CNBC ”Huawei er bekendt med den amerikanske regerings forsøg på at forhindre Huawei i at udøve forretning i det amerikanske marked. Huawei har opnået tillid fra 170 regeringer kloden over og udgør ikke nogen større cyber-trussel end nogen anden teleudbyder med lignende globale forsynings- og produktionskæder.”

Se også:  Militær advarer: disse 42 apps er ikke til at stole på

Advarslen kommer i kølvandet på et decideret forbud mod Huawei udstyr hos de amerikanske institutioner i forrige måned.

En stor distributionsaftale med den førende amerikanske teleoperatør AT&T, gik i samme måned i vasken efter pres fra den amerikanske kongres.

Huawei udfordrer Apples position som verdens næststørste mobilproducent, til trods for, at selskabet aldrig har fået gjort indhug i det store amerikanske telemarked.

Se også:  USA går efter at presse Huawei ud