Analytiker: iPhone 8 får 38 % større batteri på 2.700 mAh

Den næste iPhone 8, eller iPhone X som den også kaldes, får et batteri på størrelse med det i iPhone 7 Plus, men telefonen beholder iPhone 7's størrelse.

Analytiker: iPhone 8 får 38 % større batteri på 2.700 mAh

Hvis du ønsker et større batteri i din smartphone, men ikke ønsker, at den bliver tilsvarende større, kan Apples næste iPhone måske være noget for dig.

Læs også: Analytiker: Apple fremskynder iPhone 8-produktionen

Ifølge den altid velinformerede Apple-analytiker, Ming-Chi Kuo, indfrier Apple nemlig et længe, længe ventet ønske iblandt iPhone-ejere i den næste iPhone 8, eller iPhone X, som den også kaldes: nemlig et større batteri. Det skriver Apple Insider.

Både batteri og skærm i iPhone 8 får vokseværk

I den næste iPhone kan du nemlig se frem til et større batteri med en kapacitet på 2.700 mAh, hvilket er ganske tæt på kapaciteten i den nuværende iPhone 7 Plus, som gemmer på 2.900 mAh. Til sammenligning er der blot 1.960 mAh at gøre godt med i den lille iPhone 7, så der er tale om forøgelse af kapaciteten på hele 38 % som illustreret på billedet ovenfor.

Umiddelbart skulle man tro, at en sådan opgradering af batteriet vil betyde et fysisk større design, men det bliver ifølge analytikeren ikke tilfældet. Komponenterne bliver nemlig skrumpet sammen i den næste iPhone, hvilket giver plads til det større batteri. Helt præcist er det især de forskellige bundkort, som vil frigøre plads, da de placeres oven på hinanden i stedet for omkring hinanden.

Læs også: iPhone fylder 10 år – sådan startede sagaen

At det bliver muligt skal formentligt ses i lyset af, at Apple også implementerer et efterhånden meget omtalt kant-til-kant-design i form af en OLED-skærm, som er væsentligt tyndere end de hidtidigt benyttede LCD-skærme. Den nye mere strømbesparende skærmteknologi og det større batteri bør altså resultere i batteritider, der er bedre end den nuværende iPhone 7 Plus, lyder det fra Apple-analytikeren.

Det radikalt anderledes design betyder, at skærmen kan forøges fra de nuværende 4,7” i iPhone 7 til enten 5,1” eller 5,2”, uden at de fysiske dimensioner øges tilsvarende. En langt større del af fronten vil altså udgøres af skærm på samme måde, som vi får at se i Samsung Galaxy S8 og S8+ samt LG G6.