Analytiker: iPhone sælger godt – Apple Watch lunkent

En analytiker estimerer, at Apples salg af iPhones er i fremgang i 2. kvartal af 2015, mens salget af de nye Apple Watch-ure og iPad er noget lunkent.

Analytiker: iPhone sælger godt – Apple Watch lunkent

Apple står snart til at skulle offentliggøre kvartalregnskab fra 2. kvartal 2015 – perioden april, maj og juni – men inden da giver den velinformerede analytiker fra KGI Securities Research Information Portal, Ming-Chi Kuo, sit estimat på it-gigantens regnskab.

Læs også: Analytiker tror på stylus med iPad Pro

Ifølge analytikeren har Apple formået endnu en gang at skrue op for salget af sine populære iPhones og Mac-computere med intet mindre end henholdsvis 54,2 millioner og 5,4 millioner eksemplarer langet over disken. Sammenlignet med samme periode sidste år er det en stigning på 54 og 21 %, fortæller AppleInsider, som har fremskaffet sig adgang til analysen.

Årsagen til det høje salg af iPhones ligger i en efterspørgsel fra det store kinesiske marked, hvoraf en endnu større del af salget også sker. Ming-Chi Kuo frygter dog, at der er potentiale for, at producenterne af Force Touch-teknologien ikke kan følge med og at der vil ske et fald på 26 % ned til 40,1 millioner eksemplarer af iPhones i 4. kvartalregnskab efter lanceringen af iPhone 6s og 6s Plus.

Apple Watch
Knap så imponerende er salget af Apple Watch-ure, selv om det er længder bedre end konkurrenterne.

Lunkent salg af Apple Watch

Knap så imponerende er salget af Apple Watch, hvor det ellers tegnede ganske godt i den første salgsmåned, men hvor salget siden har set et enormt fald.

Analytikeren når frem til, at Apple har opnået et salg på 3,9 millioner Apple Watch-ure. Til sammenligning lykkedes det ifølge en anden analytiker kun Google og de forskellige producenter af 6 Android Wear-ure at opnå et salg på 720.000 eksemplarer efter hele 9 måneder.

Læs også: Apple Watch salget køler ned

Der vil dog være mulighed for at få gang i Apple Watch-salget endnu en gang ved at lancere nye aluminiumudgaver i Sport-varianten med gul eller rosaguld belægning, spår analytikeren.

For de tynde iPads ser det heller ikke alt for lovende ud, hvis det står til analytikeren.

iPad-salget i frit fald

Også for de lette og tynde iPads tegner salget ikke alt for godt. Med 8,8 millioner iPads solgt i de 3 måneder er salget faldet hele 33,5 %, hvis analytikerens estimat viser sig at være korrekt.

Læs også: Apple skruer op for skærmopløsningen i iPad Pro

Salget vil dog kunne komme op på 11 millioner eksemplarer i næste kvartal ved at it-giganten lancerer en forbedret udgave af iPad mini med den seneste A9-processor og et endnu tyndere design, vurderer han. Alligevel vil det ikke være tilstrækkeligt til at salget på årsbasis ender ud i positive tal. Der ventes nemlig at ske et årligt fald på 28,3 % efter 4. kvartal.

Om analysen fra den velinformerede Ming-Chi Kuo viser sig at holde stik, vil formentlig allerede vise sig i morgen, hvor Apples ventes at løfte sløret for regnskabet i 3. kvartal 2015.