Analytiker: iPhone SE 2 lanceres i maj eller juni

Rygterne om en ny iPhone SE fortsætter. Nu lyder det fra en analytiker fra mediet DigiTimes, at den længe ventede efterfølger kommer i maj eller juni måned.

Analytiker: iPhone SE 2 lanceres i maj eller juni

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Med jævne mellemrum hører vi rygter om, at Apple arbejder på at lancere en efterfølger til den kompakte og særdeles populære iPhone SE, men den er stadig ingen steder at finde.

Nu bliver der endnu en gang pustet liv i rygterne. Luke Lin, som er analytiker ved mediet DigiTimes, mener, at en ny iPhone SE 2 kommer enten i maj eller juni måned. Ifølge hans oplysninger får den en glasbagside ligesom de nuværende iPhones, men der vil ikke være noget TrueDepth-kamerasystem på fronten at finde ligesom i iPhone X. Til gengæld vil den blive udstyret med trådløs opladning, lyder det.

”Apple forbereder en ny, billig smartphone i mellemklassen magen til iPhone SE i 2018 med trådløs opladning, men uden 3D-sensorer. Masseproduktionen af smartphonen vil begynde i 2. kvartal med en officiel lancering i maj eller juni.” siger analytikeren.

Læs også: Nyt rygte: Ny iPhone SE kommer i år

Det er langt fra første gang, at vi har hørt lignende rygter om iPhone 2 SE. Tilbage i august måned lød det fra en indisk hjemmeside, at Apple arbejder på en ny iPhone SE, og at den vil få en A10 Fusion-processor, 2 GB RAM, 32/128 GB lagerplads og et batteri på 1.700 mAh. Ifølge oplysningerne vil den blive lanceret i løbet af 1. kvartal 2018 og blive fremstillet i Wistron-fabrikken i Indien, hvor der i forvejen produceres iPhones.

Derefter lød det enstemmigt fra den kinesiske avis Economic Daily News, at iPhone SE 2 bliver en realitet, og at den bliver fremstillet på førnævnte fabrik, men at lanceringen dog finder sted i løbet af 1. halvår af 2018. Disse oplysninger blev bekræftet af et analyseinstitut i starten af det nye år.

Og nu lyder det altså fra DigiTimes’ analytiker, at masseproduktionen begynder i 2. kvartal – det vil sige april, maj eller juni – og at telefonen bliver lanceret i løbet af maj eller juni.

Der er også tidligere lækket et billede af glaspaneler til bagsiden, som meget vel kan være bagsiden af iPhone SE 2.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Modstridende rygter om dette års iPhone-line-up

Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo, som har den klart mest informerede inden for Apple-afsløringer, har dog endnu ikke nævnt et eneste ord om en ny iPhone SE 2. Det er derfor endnu med nogen usikkerhed, at rygterne om en efterfølger til iPhone SE fra 2016 bringes.

Ming Chi-Kuo mener derimod, at Apple “kun” lancerer to OLED-iPhones (en ny iPhone X på 5,8” og iPhone X Plus på 6,5”) samt en billigere iPhone med en 6,1” LCD-skærm – alle i samme design som den nuværende iPhone X. DigiTimes oplyser i en anden artikel, også på baggrund af Luke Lins informationer, at Apple arbejder på fire forskellige iPhones, men at kun tre af dem højst sandsynligt bliver en realitet.

Læs også: Analytiker: Sådan bliver Apples tre iPhones i 2018

Ifølge DigiTimes’ analytiker arbejder Apple på to modeller med LCD-skærme på henholdsvis 5,7-5,8” og 6-6,1”. Dertil arbejder Apple på to modeller med OLED-skærme på henholdsvis 6-6,1” og 6,4-6,5”. Han mener dog, at kun to de LCD-modeller og den store OLED-model på 6,4-6,5” bliver lanceret. De to analytikere er altså ikke helt enige om, hvordan Apples portefølje, foruden iPhone SE 2, kommer til at se ud.

Der må derfor siges at være nogen usikkerhed om, hvad Apple helt præcist har af planer i løbet af 2018, men det får vi forhåbentligt et klarere billede af efterhånden som månederne går.

Seneste nyt om Mobiltelefoner