Analytiker: Samsung Galaxy Note 8 får dual-kamera med 3x zoom

De første rygter om Samsungs næste Galaxy Note 8 florerer allerede - denne gang fra den velkendte analytiker Ming-Chi Kuo, som afslører store kameranyheder.

Analytiker: Samsung Galaxy Note 8 får dual-kamera med 3x zoom

Står det til den veletablerede analytiker fra analyseinstituttet KGI, Ming-Chi Kuo, er der store nyheder i vente i Samsungs kommende Galaxy Note 8.

Ifølge hans oplysninger tager Samsung nemlig omsider skridtet til at implementere et dual-kamera, som, efter hans udsagn, bliver ”den vigtigste opgradering” i topmodellen. De to sensorer vil nemlig gemme på 3x optisk zoom, så du kan zoome ind på motiver, uden at billedet bliver forværret og fyldt med støj, ligesom der også vil være optisk billedstabilisering at finde i begge sensorer.

Den ene af sensorerne får en opløsning på 12 megapixel, en vidvinklet linse samt Dual Pixel-teknologien, som sikrer meget hurtigere autofokusering og et større lysindtag end traditionelle mobilkameraer – samme teknologi som er at finde i Galaxy S7 og S8.

Læs også: Galaxy S8: Flere forudbestillinger end Note 7 og S7 tilsammen

I den anden sensor vil opløsningen være en tand højere – nemlig 13 megapixel. Denne sensor vil blive udstyret med et 6-lags teleobjektiv, som har en længere brændvidde og mindre dybdeskarphed.

I den for nyligt offentliggjorte Galaxy S8 er der ‘kun’ et bagkamera at finde, men allerede med denne model eksperimenterede Samsung angiveligt med et dual-setup. Flere lækkede billeder viser nemlig tidligere prototyper af Galaxy S8, hvor der er to bagkameraer at finde, og det er formentligt et lignede setup, du kan forvente i den kommende Galaxy Note 8. Her er der dog ingen fingeraftrykslæser at finde bagpå, men analytikeren forsikrer, at den får en placering bagpå i Galaxy Note 8.

Samsung Galaxy Note 8
Her ses et bud på, hvordan Samsung Galaxy Note 8 kan komme til at se ud. Foto: Weibo.com (@KK)

Den i forvejen store skærm bliver endnu større

Foruden detaljerede oplysninger om kameraerne bagpå kan Ming-Chi Kuo også afsløre andre interessante detaljer om Samsungs kommende topmodel. Den får ifølge hans oplysninger en 6,4” stor skærm, hvilket er noget større end de 5,7”, som den skrinlagte Galaxy Note 7 kom med. Her vil Samsung formentlig benytte et design i stil med det i Galaxy S8, hvor langt størstedelen af fronten udgøres af skærmpanelet, så de fysiske dimensioner formentlig bliver i stil med dem, der var at finde i Note 7.

Læs også: Samsung: Ombyt Note 7 og få en Galaxy S8 eller Note 8

Skærmopløsningen bliver desuden af Quad HD+-typen, som dækker over en WQHD-opløsning med lidt tilføjet højde grundet skærmforholdet på 18,5:9. Opløsningen bliver altså efter alt at dømme 1.440 x 2.960 pixels ligesom i Galaxy S8. Mekanikken bliver umiddelbart også identisk: Det vil sige en Snadragon 835- eller Samsung Exynos 8895-processor alt efter marked, hvor sidstnævnte benyttes i Danmark.

Du må dog vente til en gang i efteråret, hvor den bliver lanceret som en direkte konkurrent til Apples specielle iPhone-udgave med en 5,8” stor OLED-skærm. Her vurderer analytikeren, at kameraet i Galaxy Note 8 ”vil være meget bedre end det i iPhone 7 Plus og højst sandsynligt vil matche iPhone-varianten med OLED-skærm”.