Android 5.1 ude til alle varianter af Sony Xperia Z3 og Z2

Sony begynder nu udrulningen af den seneste Android-version, 5.1 Lollipop, til alle varianter af telefoner og tablets i både Xperia Z3- og Xperia Z2-serien.

Android 5.1 ude til alle varianter af Sony Xperia Z3 og Z2

Nu kan du opdatere din smartphone til den nyeste Android 5.1-version, hvis du er blandt ejerne af de 5 udvalgte Sony-smartphones, der til en start får softwareopdateringen.

Læs også: Hele Sony Xperia Z-serien får Android 5.1 Lollipop

Det drejer sig om en håndfuld telefoner og tablets i Xperia Z3- og den forrige generation, Z2-serie. Helt præcist er der tale om følgende Sony-produkter:

  • Xperia Z3
  • Xperia Z3 Compact
  • Xperia Z3 Tablet Compact
  • Xperia Z2
  • Xperia Z2 Tablet

Foruden disse findes også et par Duo-udgaver af ovenstående samt den seneste Xperia Z3+, men de er formentlig inkluderet med de “normale” varianter.

Lollipop

Her er nyhederne i Android 5.1

Sony fremhæver i et blogindlæg 5 nyheder, som du kan se frem til, når opdateringen lander til din smartphone hen over den kommende tid.

En af dem er en optimering af notifikationssystemet, hvor du kan vælge mellem ”Ingen”, ”prioritet” og ”alle”. Sony giver nu flere muligheder for at tilpasse, hvordan de forskellige tilstande får indflydelse på lydniveauet og dine nofitikationer i forhold til i Android 5.0.

Læs også: Android 5.1 – her er alle ændringer

De resterende ændringer indebærer en helt ny integration af tjenesten LinkedIn, så du blandt andet får synkronisering med din kalender. I kameraet finder en mindre forbedring vej, således at du tilstanden ”Optimal auto” kan fokusere endnu bedre uanset lysforhold.

Hvis du bruger din Sony Xperia-smartphone i erhvervsøjemed, kan du få ekstra glæde af ”Xperia in Business”, som nu er opdateret med nye funktioner.

Læs også: Galleri: Se alle nyhederne i Android M

Sidst, men ikke mindst, er en lille opdatering kommet til Sonys eget SmartWatch 3, så du kan tage selfies ved at bruge uret som udløserknap.

Foruden de Sony-relaterede ændringer af Android 5.1, følger også en lang række af små nyheder med fra Googles ændringer af Android-versionen. Dem kan du få et fuldt overblik over her.

Opdateringen på vej til 8 flere Sony-enheder

Hvis du ærgrer dig over, at din Sony Xperia-model ikke modtager denne nye opdatering, er der sformentlig tadig håb forude.

Sony har nemlig ikke droppet de ældre modeller endnu. Hen over de kommende uger får Xperia Z1, Xperia Z1 Compact og Xperia Z Ultra således samme opdatering efterfulgt af Xperia T2 Ultra og Xperia C3 samt Xperia Z.

Afslutningsvis får de to modeller, Xperia M2 og Xperia M2 Aqua, også den nyeste Android 5.1 Lollipop-opdatering.