Android 8.0 Oreo ruller ud til Nokia 5 og Nokia 6

Som ejer af Nokia 5 eller Nokia 6 kan du nu opgradere softwaren til Android 8.0 Oreo. Se nyhederne i opdateringen her.

Android 8.0 Oreo ruller ud til Nokia 5 og Nokia 6

I disse dage står Android-producenterne nærmest i kø for at udrulle Android 8.0 Oreo som en systemopdatering til nyere smartphones med Googles styresystem. En af producenterne, der er godt i gang med at opdatere sine mobiler, er HMD Global, som står bag de nye Nokia-mobiler.

Læs også: Android 8.0 Oreo ude som beta til Nokia 6 og Nokia 5

Firmaet er netop begyndt at rulle Android 8.0 Oreo ud til både Nokia 5 og Nokia 6. Det meddelte HMD Globals produktchef, Juho Sarvikas, i et tweet her til formiddag. Heri skriver han: ”Sødere og glattere. Nokia 5 og Nokia 6 slutter sig officielt til Android Oreo-familien.”

Udrulningen af softwaren sker cirka en måneds tid efter HMD Global gjorde det muligt for utålmodige ejere af telefonerne at betateste softwaren via Nokias ordning kaldet Beta Labs.

Nu er de værste fejl blevet rettet, så alt du skal gøre for at opdatere din Nokia 5 eller Nokia 6, er enten at vente på en underretning eller selv at tjekke efter opdateringen i Indstillinger » Om telefonen » Systemopdateringer. Hvis du endnu ikke har fået opdateringen, skyldes det, at den rulles gradvist ud til flere og flere personer, så den kan blive bresmet hurtigt i tilfælde af, at der opdages fejl, skriver produktchefen i et opfølgende tweet.

Her er nyhederne i Android 8.0 Oreo

Opdateringen fylder 1,8 GB og bringer blandt andet nedenstående nyheder med sig:

  • Picture in picture-visning af videoer, f.eks. i Netflix
  • Notification Dots, som er små prikker på ikonerne, der indikerer, at der er underretninger
  • Den seneste sikkerhedsrettelse fra 1. januar 2018
  • Google Play Protect-sikkerhedsscanninger
  • Autoudfyldning af kodeord
  • Hurtigere opstart

Du kan læse en mere detaljeret gennemgang af alle nyhederne i Android 8.0 Oreo her.

Med udrulningen af Oreo til Nokia 5, Nokia 6 og sidst i november måned til Nokia 8 er det kun Nokia 2, Nokia 3 og Nokia 7, der mangler at få opdateringen. Herefter bliver næste skridt at foretage den lille yderligere opgradering fra Android 8.0 til Android 8.1.