Android P får iPhone X-lignende swipe-navigation

I Android kan man navigere med swipe-bevægelser ligesom iPhone X som alternativ til de tre navigationsknapper.

Android P får iPhone X-lignende swipe-navigation

I Android P kommer der en helt ny måde at navigere på – eller helt ny er den måske ikke, for der er tale om en form for swipe-navigation, som minder meget om måden, det foregår på med iPhone X.

Læs også: Android 9.0 P er ude: de første nyheder

Det er hjemmesiden 9to5Google, som forleden dag spottede et skærmbillede, som Google havde delt på sin udviklerside. Hvad Google ikke bemærkede, var at skærmbillede afslørede en kommende Android P-feature, og kort tid efter blev billedet ændret, så det ikke viste den nye feature.

Swipe Android p
Foto: 9to5google.com

Det var dog for sent, for ovenstående billede florerer nu på internettet og viser tydeligt, at der er hentet inspiration fra Apple. I Android P er der fortsat en navigationslinje nederst på skærmen, men den er ændret markant. I stedet for en cirkel i midten ses nu en lille linje af en art, som man formentlig kan swipe op. Hvilken handling denne swipe-bevægelse udfører, er endnu uklart.

Det er også uklart, hvordan man bringer listen af åbne apps frem, for der er ikke længere et ikon i højre side til at bringe ens åbne apps frem. Dette kan dog løses ved at holde den midterste knap nede i eksempelvis et sekunds tid.

Læs også: OnePlus får swipe-navigation ligesom iPhone X

Til sidst er der tilbageknappen i venstre side. Denne knap vil kun være synlig, når man er et sted, hvor det er muligt at gå et skridt tilbage. På skærmbilledet er der eksempelvis en dialogboks åben. Her kan man trykke tilbage og gå tilbage til indstillinger. Inde i indstillinger kan man igen gå et skridt tilbage til hjemmeskærmen, men så kan man ikke gå længere tilbage, og derfor vises tilbageknappen ikke på hjemmeskærmen.

På billedet ses det også, at ikonerne på statuslinjen er optimeret til skærme med udskæringer – også ligesom iPhone X. Uret er nemlig rykket til venstre.

Android P blev udgivet i den første preview-udgave den 7. marts, og i starten af maj kommer det andet preview. I alt fem previews vil blive udgivet, inden den endelige udgave af Android P ruller ud til Pixel-telefoner i løbet af 3. kvartal.