Android Q – Beta 2 tilføjer emulator til foldbare telefoner

Mindre end en måned efter den første beta-lancering kommer nu næste Android Q beta. Den nye beta introducerer blandt andet en emulator til foldbare telefoner.

Android Q – Beta 2 tilføjer emulator til foldbare telefoner

Anden betaudgave af Android Q er netop blevet udgivet. Den nye udgave byder på en såkaldt emulator til foldbare telefoner, hvilket betyder, at den lige nu understøtter både Samsung Galaxy Fold og Huawei Mate X. Emulatoren er dog primært møntet på udviklere, hvilket nok ikke er et problem, da ingen af telefonerne er på markedet endnu.

Læs også: Første beta af Android Q ude – Her er nyhederne

En anden ny funktion er de såkaldte “Bubbles”, der minder om dem vi kender fra Facebook Messenger.

Android Q
Foto: Android

Selvom boblerne ligner en efterligning af Fecebook Messengers ditto, er det faktisk en videreudvikling af hurtigskift-funktionen som findes i app-skuffen på en hver “ren” Android, såsom Pixel-enhederne. I stedet for at lade telefonen gætte, hvilke funktioner du har mest behov for, kan man selv sætte dem op som man har lyst. Det betyder at man hurtigt kan få adgang til funktioner som notater, oversættelse og kontakter, samtidig med, at boblerne kan komme frem som påmindelser.

Læs også: Google Pixel 3 XL med Android Q er dukket op på Geekbench

Google har også indset, at foldbare telefoner måske bliver fremtiden i smartphone verdenen. Derfor har de lavet en emulator til foldbare telefoner, som en virtuel enhed i Android Studio, hvor man kan se en forhåndsvisning af apps på 7,3″- og 8″-skærme, både sammenfoldet og… ja, foldet ud.

De fleste funktioner i den nye beta henvender sig til udviklere, og den skulle snart være tilgængelig på alle Google-enheder, fra den originale Pixel og op til Pixel 3 XL. Hvis man er interesseret i læse den fulde opdateringsnote, kan den findes her.